Způsob zmražení embryí

(Diskuze k tématu Jak vybrat nejlepší embryo a zvýšit šanci na podařené IVF? )

Způsob zmražení embryí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zmražování embryjek, je lepší mrazit po jednom nebo více. Stalo se nám, že jsme měli zmražená 3 pětidenní krásná embryjka dohromady a při rozmražování se nám všechna rozpadla, což po sedmém IVF je docela náročné na psychiku i finanční stránku.
Děkuji Lucie

6.2.2012 11:56

Probíhá odesílání formuláře

RE: Způsob zmražení embryí

Vazena Lucie,

Nejsem sice odbornik, ale prave jsem prodelala druhy pokus ivf, ktery zatim vysel! Kdyz mi napisete na petra.cirikova@seznam.cz , rada Vam napisu, co pomohlo nam.

6.2.2012 20:36

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Vážená Lucie,
rozpad Vašich embryí není dán počtem, ve kterém byla embrya zmražena. Pokud by byla zmražena každé zvlášť, došlo by k jejich rozpadu po rozmražení stejně. V našem sanatoriu vitrifikujeme embrya v počtu 1-2 v jedné pejetě.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

6.2.2012 21:04

Dobrý den,

je lepší zmrazit po jednom či po dvou - záleží na počtu.Tímto se částečně vyhnete výše uvedemu stavu.Ale pokud jsou embrya nekvalitní, je jedno, po kolika je mrazíte.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com

7.2.2012 06:59

Vážená paní Lucie, Doporučuji vždy mrazit každé embryo zvlášť a ve stádiu blastocysty. Protože naší snahou je transferovat pouze jedno embryo. Co by jste dělali, kdyby po rozmražení byla krásná všechna embrya? Transferovali by jste všechny tři ? V dnešní době se užívá k zamražení embryí technika zvaná VITRIFIKACE. Pokud ji provádíte dobře, je po rozmražení k transferu Více jak 95% embryí. Úspěšnost těchto rozmražených embryí je srovnatelná s čerstvými.
prim MUDr Pavel Texl

9.2.2012 22:04

Děkuji za odpověď, zaváděla by se všechna tři embryjka, už několikrát mi je zaváděli, dokonce jsem se ptala, jestli jsou ta embryjka zamražena spolu nebo zvlášť, bylo nám řečeno, že se zamražují dohromady, takže musí být rozmražena všechna najednou a pak transferována, my bychom raději brali třikrát KET, ale bohužel to vrátit nejde.
Lucie

10.2.2012 11:05

Nevím v kterém centru jste byla, ale doporučuji vám najít si jiné (nebo jiná), kde se nejdříve řádně vyptejte co a jak dělají a potom se rozhodněte kde podstoupíte další léčbu. Dle mého názoru by měla být embrya mražena každé zvlášť a stejně transferována. Transfer jednoho embrya je dnes upraven i zákonem. "pokud pac podstupuje ET s jedním embryem, má nárok na 4. pokus ZP." Centra, která transferují více embryí vědomě berou pac. tuto úhradu.
prim MUDr Pavel Texl

12.2.2012 19:46