Kdy lze embrya zmrazit?

(Diskuze k tématu Kryokonzervace)

Kdy lze embrya zmrazit?

Dobrý den,nedávno jsem byla na 1 neúspěšném IVF (29 let, já i partner údajně v pořádku). Odebráno 6 vajíček, všechny oplodněny, dobrý vývoj, avšak jen 2 do stadia blastocysty. Transfer 1 blastocysty (6 denní). Počítala jsem se zamraženým druhé blastocysty a zbylých embryí pro KET avšak před transferem mi embryoložkou bylo řečeno, že zamrazit lze pouze blastocystu, embrya lze prý mrazit pouze v určitých dnech vývoje, což prý zrovna tyto nebyly a tato informace mě velmi nemile překvapila.Na internetu jsem vždy našla informaci, že embrya lze mrazit v jakémkoli vývojovém stadiu. Prosím o informaci, kde je tedy pravda a jaká je pravděpodobnost a úspěšnost rozmražení 1 blastocysty.Děkuji za odpvěď

6.1.2012 11:01

Probíhá odesílání formuláře

RE: Kdy lze embrya zmrazit?

Dobrý den,
embrya lze teoreticky mrazit ve kterémkoli jejich vývojovém stadiu od dne 1 do dne 6 jejich vývoje. Má však smysl mrazit pouze embrya, která svým vývojem odpovídají svému skutečnému stáří a mají pravidelnou stavbu. Jestliže tedy zbylá embrya nedosáhla stadia blastocysty ani 6. den kultivace, jedná se o zpožděný vývoj bez šance na zahnízdění po zmražení a následném rozmražení.
Pravděpodobnost otěhotnění po rozmražení jedné blastocysty je kolem 20%.
S přáíním všeho nejlepšího MUDr. Lenka Hromadová

6.1.2012 16:19

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)