Dobrý den, mám za sebou už dvě IVF a už dvakrát jsem onemocněla do třech dnů po zavedení embryí. Běžně nemocná nebývám a lékař mi sdělil, že pokud onemocním tak neotěhotním i když je to jen rýma. Chtěla jsem se zeptat, jestli ty léky nebo ten proces snižují imunitu nebo čím to může být a hlavně jak tomu zabránit aby se to už neopakovalo. Nevím jestli to s tím souvisí, ale během čtyř hodin od zavedení mi vyskočí tělesná teplota přes 37'C a mění se několikrát za den. Jako podpůrný lék beru Utrogestan. Děkuji
Po IVF onemocním
(Diskuze k tématu Mimotělní oplodnění - IVF)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Počet příspěvků: 426
Dobrý den,
děkuji za Váš e-mail. Většina klientek má nasazenu terapii/obvykle Prednison/, která mírně snižuje imunitu. To na jednu stranu mírně sníží Vaši obranyschopnost, ale na druhou stranu zvýší úspěšnost IVF cyklu. Utrogestan může mírně zvýšit teplotu. Negativní vliv obou léků je zase vyvážen přínosem,proto bych neúspěch IVF nepřičítal této medikaci.
S pozdravem
M.Fischer,Repromeda,Brno
Dobrý den,
kolísání teploty okolo 37 st.C je běžný jev při užívání Utrogestanu (termogenní účinek gestagenů) a je fyziologické v ovulačním cyklu. Kolísání "imunity" je v průběhu menstruačního cyklu také normální. Nemusíte mít obavy. Opravdu jen pouze pokud byste měla těžké horečnaté onemocnění ovlivní to další vývoj embrya.
Přeji Vám hodně štěstí.
dr Alena Košťáková
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, moc děkuji za odpověď, ET byl tentokrát úspěšný a dnes je to 16 den. Mám ale starost, nevím jestli špiním nebo je to výtok, má to barvu bílé kávy a chtěla bych se zeptat, jestli mám jít k lékaři nebo to k tomu patří. Stále beru utrogestan. Děkuji předem za odpověď.