Financování 4.IVF

(Diskuze k tématu Mimotělní oplodnění - IVF)

Financování 4.IVF

Dobrý den,jak je to s úhradou 4.ivf,když jsme absolvovaly 3.ivf s transferem?Na klinice nám řekli,že si nyní musíme zaplatit celý cyklus,a pojištovna nepřispěje ani korunu,ani na léky,laboratoř atd.V globále nám řekli,at si připravíme tak 60.-80.tis,je to možné??Máme změnit CAR,nebo jeto finančně všude stejné??Jsme ze Stř.Čech,poradte kam jít??

21.6.2010 14:56

Probíhá odesílání formuláře

RE: Financování 4.IVF

Dobrý den.
Ze zdravotního pojištění jsou hrazeny 4 cykly IVF, z toho 3 s embryotansferem, do věku 39 let. Máte tedy ještě nárok na úhradu tzv. nekompletního cyklu. Čili Vaše spoluúčast rozhodně nemůže být tak vysoká, jak uvádíte. Samozřejmostí je ale schválení ze strany pojišťovny. Zatím jsem se ale nesetkal se zamítnutím.
Máte-li zájem, rádi se Vám budeme věnovat.
MUDr. Jan Šulc

21.6.2010 17:55

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den pane doktore.Zajímal by mě Váš názor na náš prozatimní neuspěch...Je my 27 let měla jsem 2x mimoděložní těhotenství(nemám ani jeden vejicovod)už jsme s partnerem podstoupili 3 ivf s transferem.1.i 2.bez uspechu,po posledním jsem sice otěhotněla,viděla jsem i srdeční akci na ultrazvuku,ale naše radost byla předčasná...na dalším ultrazvuku už bez srdeční akce7+5tt,podstoupila jsem revizi dělohy...mám nějaký problém s krví nikdo mě to moc nevysvětlil,podle papírů jsem MTHFR...vůbec to s partnerem nechápeme,proč ta srdeční akce zmizela???Píchala jsem si 1xdeně clexane 0,2 brala utrogestan...bylo my odebráno 37 vajíček z toho šlo 10 na ICSI z toho vzniklo 8 embriji,dalších 27 se normálně smíchalo se spermatem a vzniklo 13 embriji...ovšem 5.den kultivace nám zbyly jen 2 embria HB,B...která my byla transferovaná-jak to že z takového množství jich zůstalo tak málo???Náš boj vzdát nechceme,po miminku strašně toužíme,šetříme jen na pokusy ivf...Taky jsem se chtěla zeptat zda pojišťovna VZP nemůže dát nějakou vyjímku,aby jsme měli třeba o dva hrazené pokusy víc,když jsem já totálně neplodná a jiná šance na otěhotnění není???Nechci propadnout zoufalství a depresi,ale 60.000 našetříme tak za 3roky a tak dlouho čekat nechceme...Taky mě doktor říkal,že i tak krátké těhotensví je pro tělo dobré a je i větší šance na příští uspěch nejlépe tak za 4-5měsíců by doporučil další ivf,nevíte zda-li tomu tak doopravdy je,že se po potratu lépe otěhotní..???Moooc Vám děkuji předem za odpověď a omlouvám se,že jsem se tak rozepsala...

12.7.2011 13:30

Dobrý den.
To, že jste otěhotněla, je jednoznačně dobrou zprávou. Znamená to, že Vaše vajíčka jsou se spermiemi partnera schopná dát vznik embryu, které se zdárně vyvíjí - tedy alespoň do jisté doby.
Příčin potratu může být celá řada, obvykle jsou jinde než příčina neplodnosti. A potrat se velmi málo kdy opakuje.
Je pravda, že další pokus by byl ideální za několik měsíců.
Pokud se týká úhrady, VZP nám ještě do nedávna povolovala úhradu 4. cyklu, tedy hradila léky a polovinu léčebných postupů, tedy péči do transferu. Nyní to již nepovoluje. Ostatní pojišťovny zatím ano.
Přístup pojišťoven se kraj od kraje dosti liší. Určitě doporučuji zkusit na pojišťovnu napsat, třeba výjimku povolí.
Přeji Vám úspěch.
MUDr. Jan Šulc

12.7.2011 14:23

Dobrý den,
Všeobecná zdravotní pojišťovna ve 4. IVF cyklu (pokud byl v rámci minulých třech vždy proveden embryotransfer) přispívá na hormonální stimulaci ve stejném rozsahu jako v předchozích cyklech. Pokud máte za sebou již tři neúspěšné transfery, respektive 2x mimoděložní těhotenství a jeden tzv. zamlklý potrat, je v rámci dalšího IVF cyklu indikováno genetické vyšetření embryí před jejich vložením do dělohy, respektive za pomoci této metody výběr geneticky zdravých embryí pro přenos do dělohy. Tuto metodu by Vám rovněž pouze v našem sanatoriu z velké části uhradila VZP.
Pokud byste měli o léčbu či alespoň konzultaci o problematice zájem můžete se objednat do sanatoria REPROMEDA na telefonním čísle recepce 533306351.
Těšíme se na Vaši případnou návštěvu.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

14.7.2011 11:30

Dobrý den,
záleží , u které jste pojišťovny , ale možnost vyjímky je minimální.Pojišťovny to nechtějí povolovat.Dle Vaší anamnezy jsem pochopil, že se jedná o nejen otěhotnění , ale i udržení těhotenství.Zde by byly na místě jěště imunologické a příp. další genetické testy.Pokud máte zájem, můžete se k nám dostavit na bezplatnou konzultaci, kde Vám vše vysvětlíme.Nyní vyvíjíme novou techniku, která by mohla pomoci mnoha ženám, ale to bychom Vám vysvětlili osobně.

S pozdravem
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com

18.7.2011 11:47

Dobrý den, dříve pojišťovny uhradily 3 kompletní cykly včetně léků, odběru vajíček a embryotransferu a ve 4. cyklu jste už sice byli samoplátci ale měli byste mít ještě jednou všechny léky na pojišťovnu. Od 1.4.2012 platí nový zákon, který nařizuje proplatit pojišťovnám 4 kompletní IVF cykly ale pouze s přenosem 1 embrya a nebo 3 kompletní cykly s přenosem 2 embryí.

12.4.2012 22:03