Dobrý den,ráda bych se zeptala,kolik je třeba našetřit,aby člověk mohl podstoupit IVF-ICSI?Lékařka mi říkala,že máme počítat přibližně 30-40000, opravdu je to tolik, i když bude část hrazená pojišťovnou?Je nějaká horní hranice?Díky za odpověď na hloupý dotaz.
Kolik našetřit na IVF?
(Diskuze k tématu Mimotělní oplodnění - IVF)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den.
Máte-li nárok na úhradu ze strany zdravotní pojišťovny, záleží výše doplatku na spotřebě léků a na tom, jaké metody (ICSI, AH, mražení, prodloužená kultivace) použijeme. Horní hranice na našem pracovišti se pohybuje někde kolem 20 000 Kč (podrobněji viz www.gest.cz ... IVF ... Finanční stránka).
MUDr. Jan Šulc
Dobrý den,
doplatek pacienta záleží na procedurách, které si zvolí nad rámec úhrady pojišťovny. Většinou se jedná o doplatky v rozmezí 15-20tis Kč.
s pozdravem
dr. Otevřel, Unica, Brno, www.unica.cz
| Premium member |
Počet příspěvků: 405
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz.
Doplatek na IVF/ICSI záleží zejména na množství hormnů spotřebovaných ke stimulaci vaječníků a na množství vajíček oplozovaných metodou ICSI. Jeho výše se může pohybovat kolem 25000 Kč. Je-li důvodem k léčebnému cyklu pouze patologický sopermiogram, můžeme Vám nabídnout provedení tzv. nativního ICSI cyklu, případně cyklus s minimální stimulací, částka je pak podstatně nižší. Ohledně bližších informací mne můžete kontaktovat v sanatoriu REPROMEDA.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
návštěvník
Počet příspěvků: 30
Děkuji za odpověď-mohla bych se ještě zeptat,co znamená "nativní ICSI cyklus"? Mnohokrát děkuji.
| Premium member |
Počet příspěvků: 405
Dobrý den,
nativní IVF nebo ICSI cyklus znamená, že ve spontánním menstruačním cyklu, tedy bez jakékoli hormonální stimulace, za předpokladu, že má žena ovulační cykly, je odebráno vajíčko a to je oplozeno mikromanipulační technikou, tedy vpravením spermie do vajíčka.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
| Premium member |
Reprodukční medicína
Brno
Počet příspěvků: 89
Při úhradě pojišťovnou se hradí výkony, které pojišťovna nehradí. Záleží na tom, jak jsou skutečně indikované, pro otěhotnění přínosné a pro klienty finančně únosné. Bližší informace máme na www.ivfbrno.cz. Porada je možná na tel. 532 238 253.
I.Crha
návštěvník
Počet příspěvků: 7
ráda bych věděla zda ceny které zde jsou uvedeny za IVFjsou za jeden výkon nebo za uvedené tři pokusy o umělé oplodnění? jsem podle svého lékaře po klimakteriu,ale necítím žádné příznaky ,mám dělohu vaječníky .akorát tedy jsem po sterilizaci .jsem straší žena po 40 děkuji Vladka
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
ráda bych navázala na cenu programu IVF. Je mi 41 let prodělala jsem operace vaječníků po mimoděložním těhotenství (první operace před 20 lety a poslední operace byla před 3 týdny)takže přírozené oplodnění již není možné, jinak mám 2 děti. Kolik přibližně stojí program IVF.
Děkuji Libuše
Dobrý den.
Cena jednoho IVF cyklu se stimulací se pohybuje od cca 50 000 Kč do cca 80 000 Kč dle volby léků, dle jejich spotřeby a dle metodik, které užijeme (PICSI, ICSI, asistovaný hatching, prodloužená kultivace, mražení). Podrobné informace event. viz www.gest.cz v kapitole Finanční stránka (pro snadnou orientaci na našem WEBu doporučuji užít Mapu stránek).
Budete-li chtít cokoli upřesnit, piště prosím na info@gest.cz.
S pozdravem
MUDr. Jan Šulc