Dobrý den, mám již 1 dítě z prvního IVF. Od této doby (cca 2 roky) jsme měli celkem 1xET a 7xKET, ale vždy bez úspěchu. IVF bylo z důvodu špatného spermiogramu partnera. Imunologie a genetika, hormonální vyšetření jsou v pořádku.(jedině snad mám náběh na akutní záněť štítné žlázy, ale prozatím žláza funguje výborně).Já jsem jinak nikdy neměla žádné gynekolog.problémy. Před posledním 3.hrazeným pokusem o IVF bych si chtěla bý jistá, že už pro to více nemůžu udělat. Bylo nám doporučeno ještě udělat test zralosti spermií a dle výsledků případně metoda Picsi. Poraďte mi, prosím, zda nejsou ještě nějaké testy, které bych měla absolvovat při tomto počtu neúspěchů a ještě před tím , že půjdeme do dalšího IVF. Děkuji mnohokrát za odpověď a případně radu, kde by mohl být problém v tolika neúspěších.
Jak zvýšit úspěšnost 3. IVF?
(Diskuze k tématu Mimotělní oplodnění - IVF)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
na testování spermií jsou různé testy, nevím, co všechno jste absolvovala/spermflow test?/,ale jistě již máte imunologické vyšetření, trombofilní stavy apod.Pak je zde metoda scarifikace endometria apod.Dále vyšetření na chlamydie, které mohou přetrvávat.Pokud máte zájem, napište nebo zavolejte.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
Gyncentrum Ostrava
www.gyncentrum.com
vážená paní, doporučuji kontrolní spg, dnes je možné i provedení testu na integritu DNA spermií. v průběhu IVF doporučuji min 5-6 dennní kultivaci embryí a jejich genetické vyšetření PGD. Vzhledem k počtu přenesených embryí bych spíš dop. techniku CGH než běžně používanou FISH.
Bližší informace najdete na www.sanatoriumhelios.cz nebo dop. konzultaci v mé ambulanci Dr Texl 549523211 549523258
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Mohl byste mi, prosím, vysvětlit, co znamená scarifikace endometria? Jinak vyšetření na chlamydie mám v pořádku.
Dobrý den,
je to technika pomocí hysteroskopie , pokud máte zájem , můžete nás navštívit a my Vám vše vysvětlíme.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
Gyncentrum Ostrava
www.gyncentrum.com
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Dobrý den, děkuji za informaci, jen mi není jasné, co znamená genetické vyšetření PGD. Když jsem se ptala na genet. vyšetření embrya v mém centru, bylo mi řečeno, že není zapotřebí, když genetické testy mě a partnera dopadly dobře. Tyto testy nám byly dělány již v době před prvním otěhotněním. Jinak prodl. kultivaci jsme měli vždy. Děkuji za případnou reakci.
PGD znamená preimplantační genetická diagnostika. Po oplození vajíčka dochází k splynutí jader spermie a vajíčka. V raných fázích vývoje embrya dochází k vzniku genetických chyb. U pětidenních embryí se nachází asi u 40% embryí. Proto se průměrná úspěšnost po zavedení nevyšetřených embryí pohybuje kolem 50%. Chybných embryí přibývá s věkem pacientek stejně jako u horších spermiogramů. Proto doporučujeme i u párů s negativním genetickým vyšetřením PGD. Toto vyšetření je v indikovaných případech v sanatoriu helios hrazeno i většinou ZP.
dr pavel texl
| Premium member |
Počet příspěvků: 405
Dobrý den,
PGD je genetické vyšetření embryí prováděné před jejich vložením do dělohy. Toto vyšetření odhalí embrya s genetickou chybou, která by se po přenosu do dělohy v důsledku této chyby buď dříve či později přestala vyvíjet nebo by mohlo dojít i k porodu plodu s vrozenou vadou. Je doporučováno tehdy, když byla již v minulosti léčenému páru opakovaně transferována kvalitní embrya a nedošlo k jejich zahnízdění neboť je známou skutečností, že i mladý pár s normálním karyotypem může "utvořit" kolem 40% geneticky abnormních embryí. V sanatoriu REPROMEDA vyšetřujeme mikročipovou technologií přítomnost všech 46 chromozomů v embryu, na toto vyšetření přispívají i některé zdravotní pojišťovny. Pokud máte zájem o další informace, můžete mne kontaktovat na mé e-mailové adrese lhromadova@repromeda.cz.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
Dobry den
nemůžu vám pomoc , protože bych musel vědět vaše celou anamnesau jinak když byla vám dop můžete a nemusite chtit prodlouženou ale vam dop.
s pozdravem
Dr Samer Asad