Dobrý den!
Včera večer mi začalo krvácení (jasně červená krev). Dnes stále trvá, bolesti mám velice slabé v podbřišku, jsem 10. den po ET (prodloužená kultivace, 2 embr.). V uhnizďování nedoufám, špinění to není. Chtěla bych se zeptat, co to může znamenat? TT z krve mě čeká až za 5 dní. Předpokládám, že mám pokračovat v užívání léků Utrogestanu i Prednisonu? Děkuji za odpověď!
Krvácení po IVF
(Diskuze k tématu Mimotělní oplodnění - IVF)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý večer,
10.den po transferu je ještě brzy jakýkoli závěr. Po IVF je možné slabě zakrvácet. Pokračujte v užívání Utrogesttanu a Prednisonu, pokud se krvácení zesílí, jde o menstruaci, pokud ustane, nechte si za 5 dnů stanovit těhotenský hormon z krve.
Přeji hodně šttěstí
Dr Košťáková
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den jsem 8 den po IVF. Večer jsem slabě krvácela a na papíře byly takové červené tečky. dnes ráno pořád špiním ale málo. nevíte co to je? Moc mě to trapí. Z jakého důvodu krvácím? Včera jsem si dělala test a je negativní.
Děkuji za odpověd
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den jsem 8 den po IVF. Večer jsem slabě krvácela a na papíře byly takové červené tečky. dnes ráno pořád špiním ale málo. nevíte co to je? Moc mě to trapí. Z jakého důvodu krvácím? Včera jsem si dělala test a je negativní.
Děkuji za odpověd
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den má za sebou již osmé ET. Od 11 dne po ET jsem 3 dny slabě krvácela a špinila. 11.den po ET hcg 138, 14.den po ET hcg 612. Byla mi vložena dvě 4 denní embrya. Chtěla bych se zeptat jsou toto odpovídající hodnoty a je nárust v normě? Je třeba ještě krevní test opakovat? Mám za sebou bohužel již také potrat po ivf a proto jsem trochu nervozní zda je to tentokrát v pořádku. Děkuji Klára
Dobrý den.
Hladiny HCG často výrazně kolísají, proto má jejich stanovení spíše jen orientační význam. Uvedený nárůst je v rámci normy, vše vypadá tak jak má. Klíčovou roli bude hrát UZ vyšetření. Přeji úspěch.
MUDr. Jan Šulc
| Premium member |
Počet příspěvků: 405
Vážená Kláro,
z Vámi uvedených hodnot se zdá, že se jedná o dobrý průběh časného těhotenství.
Doporučila bych Vám kontrolní hCG a ultrazvukové vyšetření zhruba za týden.
Držím Vám palce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
návštěvník
Počet příspěvků: 10
Ahoj Radko,já jsem začla krvácet 14 den po KET a test byl negativní -tak Ti přeji hodně štěstí a aby jsi měla test pozitivní
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý den,
manželka je v osmém týdnu těhotenství po IVF a dnes začala krvácet, strašně jsme se vyděsili a jeli jsme do nemocnice, kde nám udělali ultrazvuk a řekli, že je vše v pořádku, viděli jsme srdeční reakce a miminka, ale po dvou hodinách co jsme přijeli domů manželka začala opět krvácet, a tak se chci zeptat, co máme dělat, máme jet opět do nemocnice? Může se to stávat? Celkem se bojíme, jelikož manželka měla ji dva samovolné potraty v druhém měsíci.
Děkuji za odpověd. Michal D.
Dobrý den,
je to možné, je nutno sledovat akci srdeční, při opakovaném krvácení je vhodná hospitalizace.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
Gyncentrum Ostrava
www.gyncentrum.com
Dobry den
pokud váše žena , měla 2x samovolny potraty preventivně klidovy réžím . do 12 tydene , uterogestan 2.0.2 . a v připadě opakované krvaceni léžet v nemocnice ,
a v připadě nejhorši a potrat potom dop : imunlogicky vyšetření + gyn vyšetření .
držim vám pálce .
Dr Samer Assad .
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den ,
dne 21.11.2011 jsme podstoupily ET kde byla přítelkyni zavedena 2 embrya kvality 5AA a 5AB,dnes jsme 18 den po ET (po prodloužené kultivaci) a testy vycházejí od 10 dne negativní a dnes se dostavilo silné krvácení při kterém z z těla odcházejí i poměrně veliké kusy tkáně,nemá teplotu,žádné bolesti chci se zeptat zda je to v normální,že se něco takového po vysazení Agolutinu a Estrofenu stává ?
A dále kdy je vhodné jít nejdříve na KET? Máme zamražena 3 embrya kvality 5AB,ale četl jsem ,že KET má mnohem menší pravděpodobnost úspěchu,bylo by vhodné nechat implantovat všechny 3,aby se šance na otěhotnění zvýšila ?
Děkuji za odpověd