Kvalita vajíček

(Diskuze k tématu Mimotělní oplodnění - IVF)

Kvalita vajíček

Dobrý den, v červnu jsme podstoupili IVF s krátkým protokolem.Stimulace Menopurem.Po odběru jsem měla 7 vajíček,5 se oplodnilo a 48h přežila jen 2 embryjka.Bohužel to nevyšlo.V říjnu jsme podstoupili minimální stimulaci injekce Fostimon a Merional.Byla 4 vajíčka ale neoplodnilo se žádné.Manžel spermiogram 1mil./ml u mě AMH 0.77.Mě bude 36 let a manžel 37let.Je chyba v protokolu nebo ve vajíčkách či spermijích?Děkuji za odpověď.

1.1.2012 19:54

Probíhá odesílání formuláře

RE: Kvalita vajíček

Dobrý den,
všechny Vámi uvedené možnosti jsou samozřejmě možné.
Pokud byste měli zájem o pomoc z naší strany, můžete mne kontaktovat na mém e-mailu lhromadova@repromeda.cz.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

2.1.2012 09:04

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Vážená paní, provést rozbor příčin neúspěchu vyžaduje mnoho dalších informací (věk, dávky hormonů atd). Pokud budete mít zájem o konzultaci nebo k návrhu dalšího postupu (např. transfer cytoplasmy do vajíček nízké kvality), rádi Vám pomůžeme.

Doc. MUDr. Aleš Sobek CSc.
www.fertimed.cz

3.1.2012 06:55

Tak jsem podstoupila laparoskopii a diagnoza je oboustranná neprůchodnost v pravém se plní saktosalpinx. Mohla to být příčina neúspěchu? Asi bude lepší je nechat odstranit. V CAR který navštějí mi doporučují dlouhý protokol,vzhledem k předešlým neúspěchům. Ale všude čtu že ženám nad 35 je doporučován krátký protokol.

7.1.2012 15:57

Dobrý den,
příčina je určitě v neprůchodnosti vaječníků,ale nastavení stimulačního schématu se provádí dle vyšetření hormonálních hladin.Od tohoto vyšetření se odvíjí nejen volba schématu, ale i léků.Pokud máte zájem o bezplatnou konzultaci, můžete nás kdykoliv navštívit.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com

9.1.2012 06:06

Dobrý den,
volba protokolu ke stimulaci vaječníků není jen otázkou věku, na rozhodnutí se podílí celá řada faktorů. Při existenci saktosalpingu je opravdu lepší nechat jej před embryotransferem odstranit, zejména tehdy, pokud Vám již v minulosti byly provedeny embryotransfery bez efektu zahnízdění embryí. Z tohoto důvodu by tak bylo vhodné zvážit před dalším IVF provedení všech vyšetření, která by případně mohla přispět k odhalení další příčiny dosavadního neúspěchu, a v rámci IVF cyklu pak i genetické vyšetření embryí před jejich vložením do dělohy. To zejména tehdy, byla-li v minulosti přenášena morfologicky kvalitní embrya a nedošlo k otěhotnění nebo dokonce k potratu.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

9.1.2012 10:35

Dobry den
u vás hlávně , salpiktomie před IVF cyklus a počkat minimalně 3 měsice .
s pozdravem
Dr Samer Assad

12.1.2012 12:14

Dobrý den,

důležité je hormonální vyšetření a dle toho se stanoví stimulační schéma, léky a jejich dávka.Pokud máte zájem, můžete nás navštívit k bezplatné konzultaci a my Vám vše vysvětlíme, ev. doplníme další vyšetření.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com

9.1.2012 06:23