IVF po odstranění vejcovodů

(Diskuze k tématu Mimotělní oplodnění - IVF)

IVF po odstranění vejcovodů

Dobrý den,minulý týden jsem podstoupila laparoskopii s odstraněním obou vejcovodů.V pravém sactosalpinx a druhý neprůchozí.V lékářské zprávě bylo i napsáno varixy v malé pánvy.Co to znamená a nepřekáží to u IVF nebo třeba v následném otěhotnění a průběhu těhotenství?Za jak dlouhou dobu po laparo můžu na IVF? Je mi 36 let a už jsem loni podstoupila 1IVF a IVF s min.stimulací.Mohly v nevydařených pokusech hrát svou roli i ty špatné vejcovody?Děkuji.

6.2.2012 08:45

Probíhá odesílání formuláře

RE: IVF po odstranění vejcovodů

Dobrý den,

varixy znamená, že máte rozšířené žíly.To by nemělo vadit . Po LPRSK můžete podstoupit IVF za 4-6. týdnů.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.

6.2.2012 08:56

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

po odstranění vejcovodu který je poškozený zánětem a možným zdrojem infekce je šance na úspěch IVF vyšší.
Ve vašem věku, ale nedoporučuji "cykly s min. stimulací". dobře vedená a řádně monitorovaná stimulace dává větší šanci na zisk kvalitních vajíček a to, že jich získáte více nikterak nesniží jejich kvalitu. Naopak větší počet oplozených vajíček přináší větší šanci na zisk kvalitního embrya a šanci na graviditu.

prim MUDr Pavel Texl

6.2.2012 11:13

Hezký den,moc vám děkuji za odpovědi.
Gyncetrum a Sanatorium Helios jste mi zadpověděli vše co mě zajímalo.
Jinak já myslela že IVF s minimální stimulací je jako krátky protokol ale jen s minimum hormonů.

6.2.2012 15:25

chtěla bych se zeptat jaký je rozdíl mezi krátkým a dlouhým protokolem.jaký to má vliv na umělé.před dvěma roky jsme podstoupili 1ivf,-i nějaké inseminace a letos se chystáme na druhý.předem děkuji

6.2.2012 19:03

Dobrý den,
krátký protokol je užíván u žen, u kterých je předpoklad nebo již měly v minulém cyklu méně vajíček.Je to u žen, u kterých folikulostimulační hormon je nad normou / více než 10/.Dlouhý protokol se užívá u žen, jež mají normální hormonální výsledky a chce docílit co největšího zisku vajíček.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com

7.2.2012 06:51

děkuji vám za odpověď
a přeji hezký zbytek dne

8.2.2012 20:44

Vážená paní/slečno,
dlouhý analogový protokol trvá asi 20 dní. Prvních 10 dní dochází k útlumu vlastní produkce hormonů a teprve následně ke stimulaci vaječníků. Tento typ stimulace před IVF je nejpoužívanější a nejúspěšnější. V některých případech (nadměrná tvorba cyst, vyšší věk, nedostatek času) je vhodnější krátký protokol, kdy léky tlumící i stimulační se podávají současně. Pěkný den.

Doc. MUDr. Aleš Sobek CSc.
Boleslavova 2
772 00 Olomouc

www.fertimed.cz

7.2.2012 07:54

Dobrý den.
Řízena hyperstimulace vaječníků, jejímž cílem je získání více vajíček, se v současnosti vždy skládá z podání dvou typů léků - gonadotropních hormonů, které vaječníky povzbuzují k dozrání více folikulů a analog GnRH, které blokují vlastní řídící mechanismy. Podle toho, jak dlouho podáváme GnRH právě dělíme stimulační protokoly na dlouhý a krátký. Podrobnější informace o fungování jednotlivých léků můžete eventuálně najít na www.gest.cz v kapitole Léky, o stimulačních protkolech v kapitole IVF ... Stimulační protokoly (pro snadnou orientaci na našem WEBu doporučuji užít Mapu stránek).
MUDr. Jan Šulc

7.2.2012 09:59

Dobrý den,
individuálně pro každou ženu je na základě předem provedených vyšetření volen stimulační protokol, tedy u některé ženy je lépe použít krátký, u jiné naopak dlouhý stimulační protokol. Oba mohou mít svoje výhody i nevýhody. Blíže Vám jistě poradí lékaři v centru, kde se léčíte.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

7.2.2012 12:55

při dlouhém protokolu je více potlačena produkce FSH a LH u pacientky a protokol se užívá u mladších silně reagujících pacientek. Krátký protokol je vhodnější u staších a málo reagujících žen. Vždy je nutné ale přistupovat ke každé stimulaci indiv.
DR texl

8.2.2012 08:53

Tak jak správně rozumím u mě bude vhodnější krátky protokol.
Věk:36 let a FSH skoro 9.
Někde jsem četla že na kvalitu vajíček a jejich počet kladně přispívají i obyčejné pivovarské kvasnice?Je to možné?Děkuji.

8.2.2012 14:08

Dobrý den.
V 36 letech bych spíše opravdu doporučil krátký protokol. Kvasnicím nevěřím.
MUDr. Jan Šulc

8.2.2012 16:51

Děkuji za odpoveď.

8.2.2012 18:48

Děkuji za odpověď.

8.2.2012 18:49

Dobrý den,

o pivovarských kvasnicích se to říká, ale zatím se to v praxi neužívá.Stačí vhodně zvolený protokol.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com

9.2.2012 06:46

Vážená paní Katko,
zhnisaný vejcovod (saktosalpinx) prakticky znemožní otěhotnění (hnis odtéká přes dělohu a zničí přenesená embrya). Po laparoskopii doporučuji minimálně 2 měsíce rekonvalescence před dalším IVF. Přeji, aby bylo úspěšné.

Doc. MUDr. Aleš Sobek CSc.
Polanka nad Odrou
www.fertimed.cz

7.2.2012 07:59

Všem vám moc děkuji za informace.
Pan doc.Sobek,vám chci taky poděkovat už v minulosti jste mi podal pro mě vzácné informace.

7.2.2012 13:00