Mám nepravidelnou mens.,když nezajdu na inj. Agolutinu, tak mi sama nepřijde, s Agl. tak po 55 dnech.Jsem po lapar.(bez nálezu,průchodné), punkci cysty.Přes rok se snažíme o dítě,ale marně.Brala jsem Utrogestan,Clostilbegyt a ještě jedny,ale už nevím název.Po všech mi bylo zle,tělo zadržovalo nadměrně vodu a menstruace se nedostavovala.Navíc mám leidena (heter.formy),takže s těmi hormony se to nesmí přehánět.Při měření BT je křivka až na mírné odchylky (rozsah +/- 0,3 C) celý cyklus stejná.Jak zjistím ovulaci??Pokud ji vůbec mám?
Menstruace jen po vyvolání Agolutinem
(Diskuze k tématu Vyšetření ovulace)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Počet příspěvků: 408
Dobrý den,
ovulace se dá zjistit několika způsoby:
1. prováděním ovulačních testů z moči, ale při délce menstruačního cyklu ža 55 dnů těžko určit, kdy s testy začít, abyste ovulaci zachytila
2. měřením bazální teploty v průběhu celého menstruačního cyklu, jakmile bazální teplota stoupne o 0,5 st., bude nad 37°C a udrží se zvýšená alespoň 12 dnů, můžete pokládat cyklus za ovulační, k ovulaci došlo 1 den před zvýšením teploty
3. monitorováním ultrazvukem v ordinaci Vašeho lékaře
Na základě skutečností Vámi uvedených se domnívám, že Vaše cykly jsou spíše neovulační, to je nejčastěji podstatou nepravidelného MC. Na základě Vašich dalších údajů (v minulosti užívaný CC, Leidenská mutace, obtíže při užití hormonů) doporučuji jako nejvhodnější způsob pro otěhotnění provedení IVF ve spoluráci s hematologem, který Vás zajistí z hlediska Vaší Leidenské mutace. Při Leidenské mutaci bych Vám ani užití hormonů ve spontánním cyklu bez současného pozorného sledování a ředění krve miniheparinem nedoporučila.
V případě zájmu o další informace mne můžete kontaktovat na mém e-mailu lhromadova@repromeda.cz.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová