Ovulace po Pregnylu

(Diskuze k tématu Vyšetření ovulace)

Ovulace po Pregnylu

Dobrý den,
je to téměř rok, co se s přítelem snažíme o miminko. Přítel byl na spermiogramu, kde mu vyšel nadprůměrný výsledek, takže je problém u mne - mám dlouhé nepravidelné cykly a ne vždy proběhne ovulace. Zatím byla léčba taková, že jsem brala Clostilbegyt, chodila na folikulometrii, pokud byl nějaký dominantní folikul, byl mi píchnut Pregnyl, poté však nikdy nenastalo těhotenství, ale také MS nedorazila - musela jsem na injekce Agolutinu. Tento měsíc jsem brala 5.-9. DC 2x1 Clostilbegyt, 17.DC Dr. na UTZ viděl jeden folikul 19mm, píchl mi tedy injekci Pregnylu a my se s přítelem snažili právě ten 17.DC, 18.DC a 19.DC. Od 20.DC jsem si měla začít každý večer zavádět 2 Utrogestany, tak jsem také udělala. 22. a 23.DC jsem však zpozorovala bolesti v podbřišku (takové, jaké obvykle cítím při ovulaci). A nyní se konečně dostávám k mému dotazu - Je možné, že by ovulace po Pregnylu proběhla později? Např. až za 72h nebo i déle (např. za 4 - 5 dní)? Dočetla jsem se totiž, že Utrogestan, pokud se podá před ovulací, může ovulaci zabránit, tedy v mém případě by to znamenalo, že to tento měsíc opět nemohlo vyjít. Děkuji moc za odpověď.

10.3.2010 09:05

Probíhá odesílání formuláře