Jak zjistit ovulaci?

(Diskuze k tématu Vyšetření ovulace)

Jak zjistit ovulaci?

Dobrý den,ráda bych se zeptala,jaký je nejspolehlivější způsob zjištění ovulace?Měřila jsem si teplotu,dělala ovu-testy zakoupené v lékárně,u kterých mi přišlo,že vždy vyšly negativní a když mi lékařka dělala ultrazvukové vyšetření cca 12.den cyklu,našla pouze malý téměř neviditený folikul.Ani po nasazení Clostilbegytu se mi ovulace na ovu-testech neprokázala.Je možné,že by u mě vůbec neprobíhala?Menstruační cyklus mám pravidelný cca po 26 dnech.Je nějaká šance na otěhotnění?Děkuji za odpověď.

8.2.2010 14:01

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Jak zjistit ovulaci? / 8.2.2010 14:01

Dobrý den.
Nejpřesnějším způsobem, jak prokázat ovulaci, je ultrazvuková folikulometrie (podrobněji event. viz. www.gest.cz ... kapitola vyšetřování neplodnosti). Ve Vašem případ se zdá, že k ovulaci nedochází. Může tomu tak být i při pravidleném krvácení. Clostilbegyt je jednou z možností léčby. Jde měnit schéma jeho podávání i dávkování. Alternativou při neúspěchu jsou gonadotropní hormony (podrobněji opět viz výše uvedený WEB ... kapitola léky).
Šance na otěhotnění samozřejmě je reálná.
MUDr. Jan Šulc

8.2.2010 14:39

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
Vše, co jste podstoupila, by mělo dávat dostatečný obraz o ovulaci. Vypadá to, že neovulujete a to ani pod vlivem Clostilbegytu.
Více už pro Vás Váš gynekolog udělat nemůže, nejlépe bude objednat se do IVF centra, kde Vám pravděpodobně bude navržena hormonální stimulace (bude nutno doplnit hormonální vyšetření).

s pozdravem
dr. Otevřel, Unica, Brno, www.unica.cz

9.2.2010 09:29

Dobrý den,
nejspolehlivější odpověď ohledně ovulace by mělo dát ultrazvukové vyšteření. Pokud Vaše vaječníky nereagují ani na podaný Clostilbegyt, je na místě stimulovat vaječníky jiným způsobem. K tomu je ale třeba objednat se do centra asistované reprodukce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová, REPROMEDA Brno, www.repromeda.cz

9.2.2010 10:55

U některých žen může ovulace probíhat jen velmi zřídka a nepředvídatelně. Šance na otěhotnění určitě zůstává, záleží na dalších okolnostech. Vhodná je porada a stanovení vhodného postupu podrobnějšího vyšetření a léčby.
I.Crha
www.ivfbrno.cz

9.2.2010 12:38

Dobrý den, délku cyklu mám také 26 dní a ovulaci mívám 11. den. Zkoušela jste ovu-testy třeba už od 9. dne? Kdyby byl u mě utz až 12. den, tak by dr. taky už nic neviděla:)

2.3.2010 22:26