Skarifikace vaječníků

(Diskuze k tématu Vyšetření průchodnosti vejcovodu)

Skarifikace vaječníků

Dobrý den,
minulý týden jsem podstoupila skarifikaci vaječníků, hysteroskopii a diagnostickou laparoskopii, bylo mi zjištěno,že vejcovody jsou průchozí a děloha vpořádku. Mám za sebou 2 neúspěšné IUI a 1 IVF bez zamražení.Ihned druhý den po operaci mi začala menstruace.Chci se tímto zeptat,na jak dlouho zhruba tato operace má účinek, alespoň zhruba nebo čím je to ovlivněné.Děkuji předem za odpověď, ALENA V.

12.5.2010 14:10

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Skarifikace vaječníků / 12.5.2010 14:10

Vážená Aleno,
dle dostupných informací efekt skarifikace vaječníků přetrvává zhruba 6 měsíců po výkonu.
Se srdečným pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

14.5.2010 21:23

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den paní doktorko Hromadová. Byla jsem dnes na kontrole po skarifikace vaječníků, jsem 15.den cyklu, po operaci jsem 17.den. Pan doktor mi dle ultrazvuk našel za dělohou uvolněnou tekuti břišní, na levé straně při prohmatání břicha na vaječíkách mě to bolelo, 13.a 14.den jsem špinila, ale prý dle výšky sliznice (6mm) nemohlo dojít k ovulaci. Zajímalo by mne,zda třeba ovulace být nemohla, na ultrazvuku nebyl dnes vidět žádný folikul. Dále mne zajímá, pokud první cyklus po operaci neproběhla ovulace,zda je možné,že se další cyklus dostaví.Děkuji předem za odpověď, ALENA

20.5.2010 10:39

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)