Protilátky proti spermiím

(Diskuze k tématu Stanovení spermiogramu)

Protilátky proti spermiím

Mám dotaz Již několik let se pokoušíme o dítě,bohužel neúspěšně.Samozřejmě jsme zkoušeli i umělé oplodnění.Na začátku nám dělali vyšetření a zjistilo se ,že já jsem v pořádku ale při odběru hlenu při kontaktním testu nám bylo oznámeno ,že spermie neprocházejí,přestaly se hýbat.Manželův spermiogram byl bohužel horší.Chtěla jsem se zeptat zda mohu otěhotnět s jiným partnerem,dříve jsem těhotná byla.Nevím tedy,jestli je toto záležitost jen v našem případě nebo jestli se u mě časem vytvořili nějaké protilátky ,které jsem dříve neměla .Děkuji

12.4.2010 16:18

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Protilátky proti spermiím / 12.4.2010 16:18

Vážená paní,
protilátky se mohou v průběhu života vytvořit. Na druhou stranu ale udáváte, že spermiogram Vašeho současného partnera není v pořádku, což samo o sobě může být příčinou obtíží s otěhotněním a výše popsaného nálezu.
Řešení představuje v těchto případech buďto intrauterinní inseminace (IUI) po mírné ovariální stimulaci nebo (v závislosti na závažnosti nálezu u muže) mimotělní oplodnění (IVF) a intracytoplasmatická injekce spermie (ICSI).
S pozdravem
Doc.MUDr.T.Mardešić CSc., vedoucí lékař Sanatoria Pronatal (www.pronatal.cz)

Doc.MUDr.T.Mardešić CSc.

12.4.2010 17:03

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
protilátky se mohou opravdu vytvořit.V tomto případě by bylo vhodné vyšetření protilátek a dle výsledku pak další postup a léčba.

MUDr.Pavel Čermák , Ph.D.

13.4.2010 09:42

Uvedený výsledek neznamená, že nemůžete těhotnět, příčinou může být i odběr hlenu mimo ovulaci.
Je vhodné upřesnit dosavadní vyšetření a možnosti dalšího postupu.
I.Crha (www.ivfbrno.cz)

13.4.2010 13:35