Krev v ejakulátu

(Diskuze k tématu Vyšetření ejakulátu)

Krev v ejakulátu

dobry den chtel bych se zeptat co by to mohlo byt kdyz mam ve spermiich primes krve dekuji

25.2.2010 08:38

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Krev v ejakulátu / 25.2.2010 8:38

Dobrý den, príměs krve v ejakulátu může být příznakem vážného onemocnění, proto Vám doporučuji návštěvu urologa, který zajistí veškerá nutná vyšetření ke stanovení příčiny

s pozdravem
MUDr.V.Sobotka,Sanatorium Pronatal

25.2.2010 13:31

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
příčin může být více, nelze jednoznačně odpovědět. Ale v každém případě doporučuji urologické vyšetření k vyloučení vážného, třeba i onkologického onemocnění.
dr. Otevřel, Unica, Brno.

25.2.2010 14:58

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
není možné odlišit, z jaké části pohlavního ústrojí krev v ejakulátu pochází. Příčinou může být zánět, nádor, mohou to však být i stopy krve pocházející z močové trubice drobně poraněné při masturbaci.
Doporučuji však nález nebagatelizovat a vyhledat urologa.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová, REPROMEDA Brno

25.2.2010 21:29

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
krev v ejakulátu může mít více příčin.Proto doporučuji co nejdříve vyhledat urologa.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.

26.2.2010 06:21

RE: Krev v ejakulátu

Dobrý večer,

mám stejný problem, zbarvení dost velké a znepokojující. Jsem mlady clovek a necekal bych ve 23 letech takovyhle problemy. Spis se chci zeptat co vsechno to muze být. Jak náročná muže být lečba. Samozřejmě planuji v nejbližší době navštěvu lekaře.

21.9.2010 22:24

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: Krev v ejakulátu

Dobrý den, většinou se jedná o nevelké slizniční krvácení ze zbytnělé sliznice semenných váčků, častěji po sexuálním excesu, které může provázet záněty močových cest nebo prostaty. Vzácně je příznakem polypu semenných váčků či karcinomu prostaty. Ten je ve vašem věku nepravděpodobný. Doporučuji vám návštěvu urologa.

24.9.2010 11:51

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den. Mám takový dotaz ohledně krve v ejakulátu... Když jsem se narodil, tak mi zjistili, že mám částečně srostlou močovou trubici. Musel jsem na operaci, ta se zdařila a po ní jsem ještě zhruba 15 let musel pravidelně navštěvovat urologii. Též jsem před dvěma lety podstoupil takovou menší plastickou operaci...
V posledních 3 letech se mi však již několikrát objevila v ejakulátu krev. Když se mi to stalo poprvé, byl jsem šíleně vyděšený ale další den se to již neopakovalo. Po několika měsících se mi to stalo znovu... dodnes (po tech 3 letech) tuším celkem 4x, možná 5x. Vždy to bylo, jako kdyby vám tekla krev z nosu ale s příměsí toho ejakulátu... Někdy se to stalo i před vyvrcholením (při masturbaci... najednou na prstech krev).

Je možné, že po tom chirurgickém zákroku v mládí mohu mít slabší cévky, nebo prostě jemnější tkáň tudíž mi praskají cévky/žilky?

po 15 letech chození na urologii po půl roce se mi tam již moc nechce. (Není nejlepší pocit když vám jen o několik málo let starší sestřička strká každý půlrok "brčko" do penisu...).

Nic mne nebolí, žiji zdravě, sportuji, varlata mi přijdou v pořádku (žádná cizí tělíska na nich nenahmatám, nebolí mě a "zauzlovaná"/otočená mi také nepřijdou), močím normálně, bezbolestně, bez krve v moči.

Prosím, pomozte mi alespoň radou, nebo jen vaším názorem. Děkuji

30.8.2011 02:28

Vážený pane,
zřejmě Vás moje odpověď příliš nepotěší, ale přítomnost krve v ejakulátu si zasluhuje vyšetření, a proto byste měl navštívit urologa.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

30.8.2011 11:56