Grazing neboli kontinuální konzumace jídla  

Grazing je charakterizován průběžným zobáním, tedy konzumací malých porcí jídla v průběhu dlouhého časového období, například celý den. Hodnotit u něj lze spíše subjektivně vnímaný pocit ztráty kontroly než kvantitu požité potravy. Člověk má pocit, že nedokáže v jídle přestat, sníst méně nebo udělat mezi drobnými porcemi jídla delší pauzu.

Autor:
Jitka Herlesová

   
Diskuze
O čem se mluví Reakcí celkem Poslední odpověď
Uzobávání jídla během dne POPULAR 0 20.6.2013
Grazing - léčba POPULAR 0 20.6.2013
Grazing - zdravotní rizika POPULAR 0 20.6.2013
Nutkavé přejídání 0 12.6.2013
Stálý pocit hladu 0 21.9.2012
Zobrazit všechny diskuze k Grazing neboli kontinuální konzumace jídla