Fuchsova dystrofie rohovky

Fuchsova dystrofie rohovky

Milan  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 Like

Co je to Fuchsova dystrofie rohovky a čím je způsobena?
Po operaci šedého zákalu lékař zjistil Fuchsovu dystrofii rohovky na vnitřní straně. Tím pádem vidím stále jako v mlze. Před operací jsem viděl lépe. Zlepší se mi časem Vidění, nebo zůstane již mlhavé vidění? Dá se to léčit. Doba po operaci šedého zákalu je 25 dní. Děkuji za odpvěď.MV
Nora z Bratislavy  |  návštěvník  |  Banska Bystrica
  • 1 odpovědí
  • 1 Like
V októbri 2007 som bola na operácii šedého zákalu. Pred zákrokom mi nevedeli namerať hodnoty rohovky, tak zobrali hodnoty z druhého oka. Na druhý deň som prišla na kontrolu a zistili, že sa mi rozsypala rohovka a preto skoro nič nevidím.
V máji 2008 som bola na transplantácii rohovky. Stehy mi vybrali až po dva a pol roku, až kým sa mi sami neroztrhali. Zostali mi z toho jazvy.
Nakoľko sa mi zhoršuje zrak teraz na druhom oku po vykonaní vyšetrenia stanovili Fuchsovú dystrofiu rohovky. Riešili to okuliarmi s tromi dioptriami. Teraz po troch mesiacoch zisťujem, že už nevidím ani cez tie trojky čítať.
Mohli by ste mi napísať ako sa mi dá pomôcť, lebo keď pozerám len tým jedným okom mám pocit, že ho úplne strácam a oslepnem. Okrem toho mi v ňom plávajú vlásočnice – asi šedý zákal.