Horší vidění na blízko po operaci krátkozrakosti

(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou femtoLASIK)

Horší vidění na blízko po operaci krátkozrakosti

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat na jednu věc. Jsem 8 dnů po laserové operaci očí metodou femto lasik. Měl jsem krátkozrakost cca 9 dioptrií. Po operaci vidím na dálku výborně, ale všiml jsem si, že když pracuji s počítačem, tak je vidění na blízko najednou nějaké rozmazané a neostré. Musím se prostě naklonit k monitoru víc než dřív s brýlemi. Když se chvíli dívám mimo monitor je to potom o něco lepší, ale za chvíli zase nic moc. Ale třeba na televizi vidím dobře. Je možné, že se mi vidění na blízko operací snad zhoršilo??? Na dálku sice vidím dobře, ale na blízko to není ono. Je možné nějaké řešení? Je mi 30 let.

Děkuji Vám za odpověď.

S pozdravem Radek

9.3.2010 19:18

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Horší vidění na blízko po operaci krátkozrakosti / 9.3.2010 19:18

Vážený pane,
to co popisujete je zcela normální stav po odstranění dioptrií laserem. Před operací jste bez brýlí viděl do blízka na velmi malou vzdálenost, popřípadě na větší s brýlemi, nyní si musíte najít ohnisko, které odpovídá refrakčnímu stavu Vašich očí. Vidění se Vám nezhoršilo, ale změnilo a jistě si na tento stav brzo zvyknete.
S pozdravem

10.3.2010 06:16

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

To co udáváte může mít dvě příčiny
1) díky kráktozrakosti, kdy je oko přirozeně zaostřené do blízka nejste zvyklý do blízka ostřit - je to pro vás cizí pocit - oko si časem zvykne
2) druhá možnost je, že jste překorigovaný do plusové vady - na dálku to bez problému uostříte, ale do blízka je to už příliš. Pokud byste si na to nezvykl bylo by vhodné stavdoladit doplnkovým zákrokem - což není u femtoslasiku žádný problém
Obratte se na zdravotnické zařízení, kde jste byl operován - oba stavy lze bez problémů odlišit

MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice

tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113
e-mail: info@neovize.cz

www.neovize.cz

10.3.2010 13:58

Děkuji za odpověď. Ještě bych se zeptal - za jak dlouho po operaci je možné si mnout oči jako normálně? Měsíc? Dva? Znáte to, člověk se kontroluje, ale někdy přece jen zapomene. Protože myslím, že asi dost dobře není možné si po zbytek života odpírat promnutí očí. Pokud je ta lamelka na panence, jestli to říkám správně, tak např. v koutku oka (u nosu) si to mohu už teď prohrábnout prstem, např. když mě tam svědí nebo podobně?

Děkuji za reakci.

22.3.2010 20:37