Rozostřené vidění po korekci krátkozrakosti

(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou femtoLASIK)

Rozostřené vidění po korekci krátkozrakosti

Dobrý den, je mi 34 let, od 11 let nosím brýle, posledních cca 15 let už spíše jen kontaktní čočky. Jsem 24 dnů po laserovém zákroku krátkozrakosti femtolasikem ve Zlíně. Měla jsem -6,75 dioptrie na pravém a -4,5 a - 1 cylindr na levém oku. Navíc mám astigmatismus ( dosud jsme o něm nevěděla a pravděpodobně jsem jej neměla ani na brýlích ). Operace proběhla v pořádku, oči nebyly ani příliš podrážděné, po týdnu na operační kontrole mi paní doktorka řekla, že vše probíhá standardně a že o dioptriích je ještě brzo se bavit. Pracuji s PC, čtu, dívám se na TV ( v podstatě od 3. dne ). Vidění je však stále na obou očích střídavě rozostřené, velmi to kolísá i v průběhu dne. Povětšinou je to tak, že levé vidí dobře na čtení, pravé hůř, ale už jej umím na text vědomě zaostřit ( což bezprostředně po operaci nešlo ). Pravé vidí docela dobře do dálky, ale levé je do dálky poměrně rozmazané. Pravé - dominantní oko - se lepší více. Levé se mi zdá pořád stejné. Bohužel ani na dálku ani na blízko to zatím není tak, že by se na ten stav dalo zvyknout. Tím, jak neustále oči nutím zaostřit, jsou dost unavené. Ale nepálí, neslzí, jsou jasné. Jen jako by "táhnou". Navíc vidím stále jako by "přes vodu". Na kontrolu jdu až po cca 38 den od zákroku. Začínám lehce " nervóznět ", když čtu, jak všichni 2. den až týden po zákroku viděli na 100 %. Čím to může být ? Rohovka by už měla být zahojená, ne ? Nebo je to " v mozku ". Jak dlouho obvykle trvá rekonvalescence ? Můžu tomu nějak pomoci - kromě kapek ? ( např. relaxací, nebo naopak zkoušením ostřit - nějakými technikami, vitamíny atd...). Předem moc děkuji za odpověď

7.6.2011 09:12

Probíhá odesílání formuláře

RE: Rozostřené vidění po korekci krátkozrakosti

Dobrý den, na zákroku jsem byl včera v Horních Počernicích. Na obou očích jsem měl - 4,5, ale na nulu mi to dali jen na pravém oku. Na levém mi nechali cca - 1 dioptrii, prý abych viděl na blízko. Dnes jsem byl na kontrole a prý je vše v pořádku, ale mám stejné pocity jako vy. Jste od operace od června a tak se chci zeptat, zda se vám vše upravilo a jak vidíte dnes.
Přeji pěkný den a děkuji za odpověď na můj email j.riha@atlas.cz
Jiří Říha

7.11.2011 15:24

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)