Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se může stát, že oko nepřijme voperovanou nitrooční čočku. Co se děje pak s takovým okem? Děkuji, Věra
Nepřijetí nitrooční čočky
(Diskuze k tématu Implantace umělé čočky - PRELEX, RLE)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Věro,
za celou svou pětadvacetiletou karieru jsem viděl nepřijetí čočky pouze u dvou malých dětí, které trpěly tzv. reumatoidní artritidou.
U dospělého člověka se to nikdy nestává a vaše obavy jsou zbytečné.
Každopádně doporučuji implantaci tzv. žluté čočky Alcon Acrysof Natural, která má výbornou biokompatibilitu. V oční klinice NeoVize je tato čoka zdarma bez jakýchkoliv doplatků.
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
vážená paní,
taková situace je zcela výjimečná. může být větší reakce na čočku, která se překoná pomocí léků. nitrooční čočky, které dnes používáme jsou vhodné i pro malé děti s větší reaktivitou, stejně tak pro pacienty s chronickým zánětem oka - uveitidou. pokud by opravdu nebylo možné reakci oka na operaci a implantát zklidnit, pak by jej bylo třeba vyjmout.
Dobrý den,
za celou kariéru jsem se ješě nesetkal s odmítnutím nitrooční čočky. Současné materiály jsou velice biokompatibilní. Pokud by se případnou reakci organismu nepodařilo potlačit ani kapkami, pak by se čočka explantovala.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Pardubice
www.ocniklinikapce.cz
--------------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: 420 608 800 886
email: korda@oftex.cz