Dobrý den, je mi 45 let, mám krátkozrakost 3 diopt.a tzv.vetchozrakost 0,5 diopt.Na základě vyšetření jsem se rozhodla pro Prelex. Na operaci mám jít v prosínci, ale ještě bych chtěla vědět, zda tato operace nějak výrazně omezí jízdu v autě. Řídím denně na kratších vzdálenostech, ale moje práce se bez auta neobejde.Budu mít po operací nějaké problémy? Jezdím každý den,večer ne. Děkuji za odpověď.
Řízení auta po operaci
(Diskuze k tématu Implantace umělé čočky - PRELEX, RLE)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážená paní,
děkuji Vám za dotaz. Možné problémy po operaci závisí na typu nitrooční čočky, který si vyberete. Všechny tzv. multifokální čočky jsou do určité míry spojeny s vedlejšími fenomeny zvláště večer. Podrobné vysvětlení Vám jistě poskytne pracoviště, které jste si pro svou operaci vybrala.
S pozdravem
Dobrý den,
moderní implantáty mají minimální visuální negativní efekty, ale konkrétně rozptyl světel při nočním vidění se nepodařilo dosud odstranit. Podle zkušeností mých pacientů ale ve skutečnosti ten problém není tak hrozivý, jak na první pohled vypadá a navíc potíže se s postupujícím časem zmenšují. Píšete-li, že především jezdíte za dne a na kratší vzdálenosti, tak Vaše problémy by měly být relativně malé. Je třeba v tomto smyslu konzultovat i vhodný výběr implantátu, protože je více možností.
S pozdravem
prim.MUDr.Petr Novák
Refrakční Centrum Praha
Olivova 948/6, Praha 1
www.refrakcnicentrum.cz
Dobrý den,
hrozně záleží na tom jaký typ multifokální čočky lékaři při vaší operaci použijí - není totiž multifokální čočka jako multifokální čočka. Jednoznačně nejlepších výsledků je dnes dosahováno s nitroočními čočkami Acrysof Restor 3D. Pokud budete mít v obou očích tuto nitrooční multifokální čočku nemusíte se řízení bát. Samozřejmě za tmy můžete mít stejné obtíže jako každý jiný řidič- oslnění od protijedoucích světel a podobně. Čočka Restor má ale unikátní uspořádání multifokálních prvků, které právě posiluje kvalitu viděné za horšího osvětlení. Velkým obloukem se vyhýbejte pracovištím, kde vám budou nabízet levné nahřážky kvalitních multifokálních čoček v ceně pod 10 tisíc korun. Kvalitní čočku se všemi certifikáty pod 12000 Kč.
Děkuji za dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuji všem lékařům za odpověď. Rozhodla jsem se pro implantaci čočky Acrysof Restor 3D v oční klinice Neovize v Brně vzhledem k tomu,že také v Brně bydlím.
Jitka Jurdová