Dobrý den,
byl jsem už v optice, kde se čočkami zabývají, ale nejsem si úplně jistý, jestli berou v úvahu všechny možnosti čoček a zda-li jsou to úplně experti...
Levé oko mám tupozraké, mám na něm také strabismus - tedy šilhám. Nebudu používat odborné názvy protože si jimi nejsem jistý a proto to raději vysvětlím "polopatě".
Když bez brýlí zaostřím, tak vidím, ovšem se značnou námahou a právě levé oko ujede dovnitř k nosu. Když mám brýle, tak se stane to samé když úmyslně rozostřím... samovolně bez vlastni vule nešilhám.
Bez brýlí nevidím ostře na blízko, na střední vzdálenost ani na dálku. Vidím rozostřeně... Mám bifokální brýle (myslím). Jsou jakoby rozpůlené uprostřed a vrchní část má sloužit ke koukání do dálky a spodní na blízko. Zajímalo by mě, jestli je možné mít čočky, které budou korigovat takovýhle problém, protože potřebuji rozdílnou korekci na každou vzdálenost zvlášť... Slyšel jsem něco o multifokálních čočkách, které by právě toto mohli korigovat?
Prosím poraďte ať vás napadne cokoliv, moc rád bych chtěl přestat nosit brýle... přikloním se i k nákladnějším variantám (laserová operace bude, musím nejprve na operaci strabismu a čočky bych rád v tomto meziobdobí).
Pokud je třeba dalších informací, prosím dejte vědět, mám tu nějaké záznamy...
Děkuji.
Kontaktní čočky při tupozrakosti a strabismu?
(Diskuze k tématu Kontaktní oční čočky)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 4
zde je ne uplne aktualni zaznam, ten bohuzel nemam.
27.05.2008
nat na dálku orto pokud nečte, v kor na dálku orto do bl. toliko přes dol seg, přes hr. 2O pdpt eso 5/5 a 5/1O, Jč.1 skia idem. alergik v seozen hypermie spojivek, vaskl libmusm. izo, Fn.Nt. p.p.
poukaz na bryle:
Sfera Cyl Osa
DP: +4.00 -1.50 5°
DL: +3.50 -1.00 175°
BP: +6.00 -1.50 5°
BL: +5.50 -1.00 175°
Jina pomucka: PD 66 Elin, plast Obruba: 1
zde je jeste nejaky uplne starsi zaznam
13.03.2003
RA matka strabismus akomodační, OA negat 9/94 pri teplote 2,5 měs. eso sin.ortopozice dynam +3, 1/96 v akt. a při pohledu do blizka exces addukce, 5/10 a 5/15, kor, od 98 bifo a dec. pos bifo, pos syklo 3/O1, pos ko a kor, plná +4-1,5/5 a +4-1,5/175 add +2 E lin PD 65
5/5 a 5/7,5, v kor ortopozice na dálku i bl pri cteni mot volná, WS spojí v červ. vlevo
Snad z toho něco vyčtete...
Děkuji za každé doporučení, hlavně mě zajímá, jestli je DNES vůbec možné takovou vadu efektivně pomocí kontaktních čoček korigovat.
| Basic member |
Šumperk
Počet příspěvků: 101
I pro korekci vaší vady existují kontaktní čočky, v tomto případě bifokální, ale jejicxh zhotovení je samozřejmě na zakázku, na míru, a tedy může trvat dlouho,než se vyrobí a než si je budeteš moci vyzkoušet.Také je možné, že korekce nebude tak dokonalá jako brýlemi
Buďte trpelivý
dr. Šinclová
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,existují přímo bifokální kontaktní čočky, které lze poměrně levně, oproti optikům, koupit ve specializovaných e-shopech.
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý den,
já právě že mám nyní dostat bifokální čočky. Když jsem se ptal proč jsem je nedostal rovnou, lékař mi odpověděl, že to nejde najednou, musí se postupně přecházet, ale proč proč proč .. přijde mi, že nedokázala odpovědět. Navíc to už trvá o víc jak 2 týdny déle než slíbila a bůh ví jestli to vůbec někdy bude, takže bych si zavolal jinam, případně šel přímo do e-shopu.
Nemám s tím moc zkušenosti a ty svoje vady přesně neznám. Hádám, že při objednání musím vyplnit kolik mám dioptrií a podobné věci, že ano?
Děkuji za vaši předchozí reakci :).
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Ano například na stránkách cocky - kontaktni . cz , bez mezer, máte tabulky na vyplnění parametrů.
| Basic member |
Šumperk
Počet příspěvků: 101
Vážený pane,
vyčkejte trpělivě ,bifokální čočky se vyrábějí na zakázku a skutečně může i měsíc trvat, než se k nim dostanete.Přes net bych tyto čočky nedoporučovala objednávat,protože všechny parametry ,jako laik, nejste schopen odhadnout
dr. Šinclová