Kvalitní optika Ústí n. L.

(Diskuze k tématu Kontaktní oční čočky)

Kvalitní optika Ústí n. L.

Dobrý den, můžete mi doporučit nějakou kvalitní oční optiku v Ústí nad Labem,co se týká kontaktních čoček?Chtěla bych zkusit nosit kontaktní čočky. Děkuji

26.2.2010 14:47

Probíhá odesílání formuláře

RE: Kvalitní optika Ústí n. L.

Dobrý den,
používám 30ti denní čočky a v optice mi sdělili, že čočky jsou jen na třicet dní po rozbalení čoček i když je třicetkrát nenasadim. Moje oční doktorka /a je opravdu zkušená/mi doporučila, že čočky jsou na třicetkrát nasazení. Děkujin S pozdravem Mičian

18.1.2011 16:45

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
režim nošení čoček,které mají 30 denní cyklus,je takový ,že by se skutečně měly po 30 dnech od otevření sterilního balení zlikvidovat a dále nenosit ,a to proto,že se na nich během této doby množí mikroorganismy,které by se mohly usadit i na rohovce a způsobit zdravotní komplikace .
MUDr.Kateřina Šinclová

20.1.2011 15:13

Dobrý den,
pokud nosíte kontaktní čočky měsíční je jeden pár určen pro aplikaci do očí po dobu 30 dnů, některé i bez vyjmutí z oka. Pokud tyto měsíční kontaktní čočky nosíte v době 30 dnů, tedy po dobu 1
měsíce pouze například 1x -2 x v týdnu, trvanlivost kontaktních čoček se prodlouží, kontaktní čočka se destruuje - ničí tak, jak často přichází do styku s biliogickou hmotou v oku, proto se v tomto případě kontaktní čočky mohou nosit déle než po dobu 1 měsíce.
Pokud nosíte kontaktní čočky jednodenní, které jsou zpravidla baleny po 30 kusech, nosíte čočky, které jsou určeny pouze na jeden den nošení v oku a poté musíte čočku zlikvidovat, tato čočka není určena pro opakované vkládaní do oka.
Přeji maximální pohodu při nošení Vámi vybraných kont. čoček
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

Naše internetové projekty:
www.ocni-centrum.eu
http://klinika.ocni-centrum.eu/
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: info@ocni-centrum.eu

23.1.2011 18:12

Dobrý den,
V optice Vám radili dobře. 30ti denní čočky - tedy čočky s měsíční výměnou se mají zahazovat po měsíci, i když je nepoužijete 30x. Stejně tak dvoutýdenní ( 14ti denní) čočky se mají zahazovat po 2 týdnech, i když je nepoužijete 14x a jednodenní čočky po jednom použití. Právě "přenášení" čoček může způsobovat nejen řadu komplikací ( záněty spojivek a rohovky) , ale stojí i za zhoršenou snášenlivostí, zhoršeným viděním s čočkami a v neposlední řadě může být jednou z příčin pozdějšího alergického zánětu na horních víčkách.
Jen pro vysvětlenou : jsem oční lékařka se specialiazací na kontaktní čočky, které aplikuji již 26 let. Nemám ráda komplikace způsobené kontaktními čočkami, protože jsou většinou zbytečné.

S pozdravem
MUDr. Svatava Háčiková, CSc.
ORC-Optika s.r.o.
oční ordinace
Korunní 45
12000 Praha 2

31.1.2011 11:29