Bolesti po operaci odchlípené sítnice

(Diskuze k tématu Konzervativní léčba chorob sítnice a sklivce)

Bolesti po operaci odchlípené sítnice

Dobrý den. Před půl rokem jsem podstoupila operaci amoce sítnice s trhlinami, do oka mi byl napuštěn silikonový olej. Od té doby jsem vystřídala na snížení nitroočního tlaku různé kapky (v současnosti 20 - 23 torrů); přes jejich vystřídání mě neustále trápí nejen silná bolest v operovaném oku, ale i oka druhého. Dlouhodobě jsem zaznamenala bodavé bolesti hlavy (pod vlivem combiganu, po jeho náhradě se projevovaly bolesti hlavy s pocitem otupělosti). Nevydržím se dívat oběma očima ani pouze neoperovaným (i s brýlemi), vyčerpává mě to. Zajímalo by mne, jak dlouho mě tyto bolesti budou sužovat a jak jim čelit. Děkuji za odpověď.

27.12.2009 17:48

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Bolesti po operaci odchlípené sítnice / 27.12.2009 17:48

Dobrý den paní Jano.
Bolesti mohou mít mnoho příčin - vysoký nitroční tlak, porušení povrchu oční rohovky vyvolané kontaktem silikonového oleje s rohovkou, dalším problémeme mohou být zbytky šicího materiálu pod spojivkou, tzv anizometropie zplůsobená silikonovým olejem.
Žádejte vysvětlení a pomoc od lékaře, který vás operoval. Bez vyšetření je nemožné více poradit. Pokud nevíme co bolest způsobuje je obtížné radit jak se bolesti zbavit

30.12.2009 11:30

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)