Skvrna v oku

(Diskuze k tématu Konzervativní léčba chorob sítnice a sklivce)

Skvrna v oku

Dobry den. Trapi me ted takova vec: v levem oku se mi pri koukani pohybuje tmavy bod, ktery se pohybuje podle pohybu oka. Hledal jsem na netu a nasel ze by to mohl byt zakalek ve sklivci. Akorat me mate, ze zakalky popisuji jako padajici saze nebo drobne musky. Ja lae vidim docela vyrazny vetsi tmavy bod. Vnimam ho hodne blizko stredu oka, coz hodne obtezuje protoze je tam, kam ostrim. Mohlo by to byt jeste neco jineho? Je mi 19 let na ocnim jsem zatim nikdy nebyl, krome te skvrny vidim dobre. Proto hledam odpoved nejdriv tady nez budu hledat nejakeho ocniho. Predem dekuji. Holy Ludek

25.8.2009 17:36

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Skvrna v oku / 25.8.2009 17:36

Dobrý den pane Holý
vypadá to skutečně na zákalek sklivce. Padající saze jsou spíše projevem krvácení do sklivce.
Ted jde o to kde se ten zákalek vzal když je vám jen 19 let.
Je potřeba vyloučit chronický zánět sklivce -tzv pars planitidu a zánět sítnice.Pokud byste mněl tato onemocnění je třeba je léčit
Pokud nic z toho nemáte je možné, že zákalek neznamená žádné další onemocnění a že je to jen jakási anomálíe (tak jako má někdo někde znaménko na kůži a podobně)
Zákalek je možné odstranit oprací zvanou PPV.
Každopádně doporučuji navštívit očního lékaře

Děkuji za dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize

Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz

25.8.2009 19:30

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Odpověd na Skvrna v oku / 25.8.2009 17:36

Proboha, kde se asi berou zákalky sklivce... Znám lidi co je mají od dětství... To jsou tedy odborné rady...

2.11.2010 17:47

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)