Hezký den, chtěla bych se zeptat, jestli když se krátkozrakost řeší vložením nitrooční čočky, jestli se pak ta čočka dá měnit podle potřeby nebo v případě nějakých problémů opět vyjmout. Bojím se operace laserem, protože je to definitivní a nevratný zásah do oka, ale u těch čoček si myslím, že je možné čočku měnit podle potřeby nebo pokud nevyhovuje tak ji lze odstranit. Je to takto možné? Pokud ano, přišlo by mi to bezpečnější, že se to dá vrátit.
A ještě bych se chtěla zeptat, proč je operace s nitroočními čočkami výrazně dražší, než odstranění dioptrií laserem? Díky za vysvětlení.
Beáta
Bezpečnost laseru vs. čočky
(Diskuze k tématu Korekce očních vad nitroočními zákroky)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Beato
Operace s implantací čoček je dražší proto protože vlastní čočka je velmi drahá - samotná čočka stojí cca 800 euro + operace, kontroly atd.
Laseru se nebojte, rizika laserového zákroku jsou mnohem menší než rizika implantace čočky - proto také děláme operace laserem najednou na obou očích a implantace čoček postupně po týdnu.
Čočka se skutečně dá vyjmout a vyměnit ale jak jsem již uváděl výměna stojí stejně jako původní operace kdežto na laserový zákrok typu NeoLASIK máte doživotní záruku - tj. pokud by bylo potřeba vidění kdykoliv v budoucnu doladit je další zákrok pro vás zdarma.
Jinak aby to neviznělo špatně - jsem velkým zastáncem nitroočních čoček - sám jsem těchto operací provedl nejvíce v republice, ale tam kde to jde dávám přednost laserovým operacím.
Pokud se budete chtít objednat na vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená tel. čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice
tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113
e-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz