Je mi 45 let.mám cca 4 dioptrie, jsem dalekozraká a mám astigmatismus. Pracuji na pc a často řídím auto. Chtěla jsem podstoupit operaci laeserem, ale těstně před operací mi paní doktorka řekla, že jsem takový pacient na hraně, jestli leaser nebo nitrooční čočka. Rozhodnutí prý nechá na mne a jsem ještě objednaná na konzultaci. Mám z implantace čočky strach, je to přece jen cizí předmět do těla. Paní doktorka říkala, že s čočkou bych měla pokoj do konce života a laser by se musel třeba za dva roky opakovat. Můžete mi prosím poradit?
Laser nebo nitrooční čočka?
(Diskuze k tématu Korekce očních vad nitroočními zákroky)
FAQ
návštěvník
Počet příspěvků: 2764 návštěvník
4.11.2011 15:05
Probíhá odesílání formuláře
Vzhledem k vašemu věku bych určitě volil nitrooční čočku. Přesněji bych doporučoval náhradu Vaší čočky čočkou umělou (refrakční lensektomie) se zvolením multifokální varianty čočky, tak by jste nemusela mít nikdy brýle ani na blízko. Což Vás po provedení laseru nebo implantace čočky do přední komory nemine. Při vysokých hodnotách astigmatismu ho lze i do této multifokální čočky zakalkulovat, ale u hodnot do jedné cylindrické dioptrie to není nezbytné. Pokud máte zájem o více informací neváhejte nás kontaktovat.
4.11.2011 15:19
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Soutěž