V sobotu 23.1.2010 jsem ve spánku oslepla na pravé oko - to lepší. Na levé okko jsem tupozraká. Je možné zlepšení vidění na levé oko tim, že budu mít v brýlých sklo, které funguje jako lupa ?
Dosud si odborníci mysleli, že jedinné buňky, které nelze regenerovat jsou ty mozkové. Nyní je skutečnost jiná. Bylo by možné regenerovat i sítnici oka ? věřím, že je to možné, jen o tom ještě nevíme. Jsem ochotna podstoupit experiment.
Co je příčinouz vzniku částečky sražené krve? Dík. Helena.
oslepnutí
visitor
visitor
takěe už nikdy debudú na pravé oko vidét. doufám, že se dožřiju toho, kdy věda vyspěje. Helena
Vážená paní,
bohužel i tak je to možné, v krevním řečišti vznikne drobná sraženina, která se zastaví v nejužším místě kam až doputuje. Určitě vyhledejte oční oddělení v Ústí nad Labem, kde Vás podrobně vyšetří a poradí Vám.
S pozdravem
visitor
Děkuji za odpověď. Ráda bych věděla co je příčinou sraženého kusku krve. jsem nekuřák a antialkoholik.
Vážená paní,
děkuji Vám za dotaz i statečnost v obtížné situaci. Uzávěr části sítnicového řečiště je poměrně častý a nelze mu předcházet pokud pominu správnou životosprávu, kontrolu krevních tuků a dalších rizikových faktorů. Zlepšení vidění je zvětšovacími pomůckami možné, ale je třeba vyčkat stabilizace stavu a eventuelní částečné úpravy, to většinou trvá několik týdnů až měsíců. V současné době nemáme reálnou možnost jak regenerace sítnice docílit, je to obdobné jako u mozkové mrtvice. I já věřím, že se v budoucnu tento sen podaří uskutečnit, ale nebude to v dohledné době.
S pěkným pozdravem
Zákrok
Zákrok koriguje dioptrické vady a je modernější metodou PRK. Z povrchových vrstev rohovky a 20% ethylalkoholu je vytvořena tenká lamela. Vznikne epiteliálního lalok, který je částečně spojen s rohovkou. Po té je laserem opracována rohovka a lamela je vrácena zpět. V porovnání s PRK je menší bolestivost a lepší hojení. více »
Jazyková varianta

Tisknout
K oblíbeným