oslepnutí

oslepnutí

V sobotu 23.1.2010 jsem ve spánku oslepla na pravé oko - to lepší. Na levé okko jsem tupozraká. Je možné zlepšení vidění na levé oko tim, že budu mít v brýlých sklo, které funguje jako lupa ?
Dosud si odborníci mysleli, že jedinné buňky, které nelze regenerovat jsou ty mozkové. Nyní je skutečnost jiná. Bylo by možné regenerovat i sítnici oka ? věřím, že je to možné, jen o tom ještě nevíme. Jsem ochotna podstoupit experiment.
Co je příčinouz vzniku částečky sražené krve? Dík. Helena.

27.1.2010 15:00
Odpověd na oslepnutí / 27.1.2010 15:00

takěe už nikdy debudú na pravé oko vidét. doufám, že se dožřiju toho, kdy věda vyspěje. Helena

27.1.2010 15:35

Vážená paní,
bohužel i tak je to možné, v krevním řečišti vznikne drobná sraženina, která se zastaví v nejužším místě kam až doputuje. Určitě vyhledejte oční oddělení v Ústí nad Labem, kde Vás podrobně vyšetří a poradí Vám.
S pozdravem

27.1.2010 15:27

Děkuji za odpověď. Ráda bych věděla co je příčinou sraženého kusku krve. jsem nekuřák a antialkoholik.

27.1.2010 15:25

Vážená paní,
děkuji Vám za dotaz i statečnost v obtížné situaci. Uzávěr části sítnicového řečiště je poměrně častý a nelze mu předcházet pokud pominu správnou životosprávu, kontrolu krevních tuků a dalších rizikových faktorů. Zlepšení vidění je zvětšovacími pomůckami možné, ale je třeba vyčkat stabilizace stavu a eventuelní částečné úpravy, to většinou trvá několik týdnů až měsíců. V současné době nemáme reálnou možnost jak regenerace sítnice docílit, je to obdobné jako u mozkové mrtvice. I já věřím, že se v budoucnu tento sen podaří uskutečnit, ale nebude to v dohledné době.
S pěkným pozdravem

27.1.2010 15:05