Laserová operace tupozrakosti

(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASEK)

Laserová operace tupozrakosti

Dobrý den, mám od narození tupozrakost na pravé oko. Takže už 19 let. Slyšela jsem, že se tako nemoc dá operovat pomocí laseru.. Proto bych vás ráda požádala o informace - zda to opravdu jde a pokud ano, co to obnáší a kolik by to stálo. Moc děkuji Wlaďka

23.7.2008 20:02

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Laserová operace tupozrakosti / 23.7.2008 20:02

Dobrý den
Vlastní tupozrakost vyléčit nejde. Lze ale výrazně zlepšit vidění odstraněním přidružené dioptrické vady. Nakolik lze vidění zlepšit není možné říci bez vyšetření vašich očí. Velmi pravděpodobně bychom použili metodu NeoLASIK, která stojí 19 tisíc za 1 oko.
MUDr. Josef Hycl, CSc. Oční klinika NeoVize www.neovize.cz

15.5.2009 13:44

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

nechápu kde se vzal ten kousek sražené krve, který způsebil opslepnutí na jedno oko. co je příčinou ? Dříve se myslelo, že pouze mozkové buňky se neregenuriní, dnes to není pravda. mohou tedy regenerovat i buňky sítnice oka. jen o tom nevíme. prosím zkuste to. jsem se nabízím.

27.1.2010 17:58

kde se vezme ten kousek sražené krve ? proč nevidím ? zbylo mi jen tupozraké oko.mohu obtěžovat svého lékaře aby mi jékaře lepším okem :

27.1.2010 18:23

Dobrý den,
před týdnem jsem oslepla na pravé oko./levé mám tupozraké/. Proč není možné opětovné prokrvení sítnice postiženého oka ?
Helena Machálková

1.2.2010 21:53

RE: Laserová operace tupozrakosti

Dobrý den,
již od 1 roku nosím brýle mám tupozrakost a ještě k tomu šilhám na levé oko
mám 6,5 dioptrií na obou očí. Již mi je 25 a chtěla bych být bez brýlí je to
možné?

30.1.2012 21:12

RE: Laserová operace tupozrakosti

Dobrý den!
Ve Vašem věku by bylo ideální zkusit kontaktní čočky a střídat brýle a čočky. Operace +6,5 dioptrií je problém, spíše se doporučuje výměna oční čočky ve věku kolem 40 let.
Určitě si však nechte upravit šilhání, to Vám sice nezlepší vidění, ale kosmetiky udělá hodně.

S pozdravem
MUDr.Špačková Kateřina, oční centrum Tana

6.2.2012 12:48