Dobrý den, je mi 20 let a od 13 trpím krátkozrakostí (2,5 a 3 dioptrie). Zpočátku jsem nosila brýle, ale postupně jsem přešla na kontaktní čočky. Bohužel jsem si navykla na luxus jednodenních čoček a situace pro mě začíná být finančně velmi nepříjemná.
Ráda bych podstoupila NeoLasik, ale po pročtení pár dotazů na této diskuzi se začínám obávat toho, že mi stejně nějaké dioptrie zůstanou (třeba 0,5).
Pokud by mi operace dioptrie pouze snížila a neodstranila by je kompletně, je pro mě bezpředmětná. Je mi jedno jestli budu nosit brýle se 3 dioptriemi nebo s 0,5.
Také by mě zajímalo jak bolestivý zákrok je a zda není možná anestézie, mám totiž obavy, že bych nebyla schopna zůstat ležet v klidu a nechat si sahat do oka.
Úspěšnost a bolestivost zákroku
(Diskuze k tématu Laserová korekce dioptrických vad)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážená paní,
děkuji Vám za dotaz. Dnešní operační postupy jsou schopné korigovat Vaší refrakční vadu zcela a i zvýšit kvalitu vidění díky novým způsobům modelace povrchu rohovky. Operace se provádí v umrtvení pomocí kapek a je zcela nebolestivá. V případě postupu Lasik ani v pooperačním období se není potřeba obávat bolestí, snad jen mírného pocitu cizího tělíska, který rychle přejde.
Pokud by jste potřebovala ještě další informace, dejte mi prosím vědět.
S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 8
Dobrý den,
Vaše obavy z průběhu a výsledku operačního zákroku mívají i ostatní pacienti, je to normální. Zákrok není náročný, bolestivosti se nemusíte obávat, operaci podstupují bezproblémově i dětští pacienti s velkým počtem dioptrií. Mezi základní předpoklady dobrého výsledku operace je mimo jiné kvalitní předoperační vyšetření a přístrojové vybení pracoviště, které Vám operaci provádí.
Pokud máte zájem o konzultaci a vyšetření, můžete se objednat na naše pracoviště, recepční Vám ochotně nabídnou volné termíny,
děkuji za Váš dotaz a zdravím,