Operace očí a alergie

(Diskuze k tématu Laserové operace očí)

Operace očí a alergie

Dobrý den. Již 7 let nosím kontaktní čočky, jsem s nimi spokojená a vyhovují mi. Bohužel s výjimkou letních měsíců, kdy čočky nemohu nosit vůbec. Trpím alergií a přes celé léto mám sennou rýmu při které mě hodně pálí oči, jsou zarudlé, slzí. Jelikož s každou další sezónou jsou projevy mojí alergie horší (i když pořád docházím na alergologii i imunologii), jsem přes léto zcela závislá na brýlích, které mi nevyhovují (ne funkčně, ale prakticky). Uvažuji tedy o odstranění dioptrií laserem. Chtěla bych vědět, jak operované oči snáší alergii. Můžu se díky operaci zbavit brýlí i čoček, ale oči mohou být ještě víc citlivé a v době sezony alergie reagovat ještě hůř, než dosud? Nebo by naopak po operaci situace mohla být o něco lepší? Doporučuje se vůbec operace alergikům (samozřejmě s operací v klidovém období roku)? Ještě bych dodala že je mi 27 let, kromě alergie nemám žádné zdravotní obtíže a kromě léků na tlumení alergie v době sezony neberu žádné léky (tedy kromě horm. antikoncepce). Omlouvám se za dlouhý dotaz a děkuji za odpověď. Šárka

27.8.2009 13:05

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Operace očí a alergie / 27.8.2009 13:05

Dobrý den paní Kamilo.
Alergie nepředstavuje z hlediska laserové operace žádný problém.
Pylové alergie jsou veli časté a asi 20% pacientů které laserem operujeme udává podobné obtíže jako máte vy.
Asi by bylo vhodné operaci provést mimo hlavní alergickou sezonu.
Myslím, že se vám po operaci výrazně uleví. Kontaktní čočky jsou cizí těleso, které oči udržují v permanentním stavu latentního podráždění a aktivují žírné bunky uvolnující histamin. Myslím, že můžete po operaci očekávat ústup obtíží.

Jinak pokud se pro operaci rozhodnete doporučuji vám laserový zákrok NeoLASIK nebo NeoLASIK HD. Tyto dva zákroky jsou nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod což jhe pro vaše alergické oči zvlášt důležité
Velkou výhodou je pro vás skutečnost, že v ceně těchto zákroků je zahrnuta doživotní záruka - tj. pokud by se vám v budoucnu vada znovu objevila, máte další zákrok zdarma. Který z těchto dvou zákroků bude pro vás vhodnější lze říci až po vyšetření vašich očí.

Cena je 19 a 24 tisíc za jedno oko.
Pokud se budete chtít objednat na vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená tel. čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.

Děkuji za dotaz a zdravím

MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize

Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice

tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113
e-mail: info@neovize.cz

www.neovize.cz

27.8.2009 14:33

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Laserová operace očí u alergika

Dobrý den,
ráda bych se Vás dotázala, zda je pro pylového alergika lepší podstoupit laserový zákrok spíše až po sezóně, nebo není na tuto situaci nutné brát ohled.
Můj druhý dotaz se váže k prognóze vývoje oka po laserovém zákroku v souvislosti se stárnutím. Je zvýšené riziko např. dalšího oslabování rohovky, větší frekvence nějakých očních onemocnění a komplikací?
Předem děkuji za odpověď a Váš čas,
Lehká

21.5.2012 11:45

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)