Dobrý den. Mám kombinovanou vadu: krátkozrakost a astigmatismuz. Brýle nosím od dětství, jsem na ně zvyklá, jako takové mi nevadí. Co mi vadí je, že vstanu z postele a nevidím. Nebo když si potřebuju brýle vyčistit, sundám je třeba za chůze, musím zastavit, jinak bych mohla zakopnout nebo do někoho vrazit. Také cena brýlí a fakt, že pár měsíců po koupení nových je mám poškrábané. Operaci dioptrií proto zvaýuji už několik let. Mám na pravém oku 7,5 a na druhém pět dioptrií. Byla jsem už před dvěma lety na vyšetření v praze na klinice, ale řekli mi, že operaci nedoporučují k vůli tomu, že jsem ještě hodně mladá (25) a dioptrie se mi můžou ještě měnit. Taky že ještě nemám děti a porodem se to může taky dost změnit. Tady jsem se ale dočetla, že lze operovat i astigmatismus. Můžu se zeptat, jestli je to pravda a jaký názor máte na operaci v mém věku? S díky za odpověď. K.
Kombinovaná oční vada
(Diskuze k tématu Laserové operace očí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážená paní,
pokud se Vám dioptrie nemění, není důvod operaci odkládat. Astigmatismus je častou vadou a excimerovým laserem se operuje standardně. Dioptrie se operují i u mnohem mladších lidí. Pokud budete operaci chtít v našem refrakčním centru, rádi se o Vás postaráme. Objednejte se prosím na tel. č. 49 583 3336.
S pozdravem
| Basic member |
Počet příspěvků: 3
Vážená paní,
ve Vašem věku již obvykle nedochází ke změně dioptrií v důsledku růstu. K přesnému stanovení řešení Vaší oční vady je však nutné podrobné předoperační vyšetření na našem pracovišti, při kterém vyšetřující lékař zohlední výsledky vyšetření, Váš věk, zaměstnání atd. a na základě toho doporučí jak dále postupovat.
Na předoperační vyšetření je možné se objednat na telefonním čísle 377 539 125 (ve všední dny od 8.30 do 13.30 hod), kde s Vámi rádi domluvíme vhodný termín.
Přejeme příjemné dny a těšíme se na shledanou.
Tým Ofta Plzeň
Dobrý den
Nejlepším řešením pro vaši krátkozrakost s astigmatismem bude laserový zákrok NeoLASIK nebo NeoLASIK HD. Tyto dva zákroky , prováděné femtosekundovým laserem jsou nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod. Většina lidí je schopna již večer v den zákroku číst a pracovat s počítečem. Pracovní neschopnost je zde na rozdíl od starších laserů jen jeden den.
Hlavní výhodou je pro vás skutečnost, že v ceně těchto zákroků je zahrnuta doživotní záruka - tj. pokud by se vám v budoucnu vada znovu objevila, máte další zákrok zdarma. Který z těchto dvou zákroků bude pro vás vhodnější lze říci až po vyšetření vašich očí. Cena je 19 a 24 tisíc za jedno oko
Dětí a porodu se neobávejte - dioptrie se zde zhorší jen asi každé páté krátkozraké ženě - ale i kdyby máte doživotní záruku a dioptrie zdarma doladíme. Běžně operujeme pacientky ve vašem věku a s obdobnými dioptriemi.
Asitgmatismus neí pro moderní lasery problém.
Vzhledem k výši vašich dioptrií se určiti vyhněte zákrokům typu PRK, epiLASIK nebo LASEK - to by nemuselo dopadnout dobře.
Pokud se budete chtít objednat na vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená tel. čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
Dobrý den,