Je mi více než 50, mohu podstoupit zákrok?
Korekce očních vad ve starším věku
(Diskuze k tématu Laserové operace očí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Ano, můžete, neexistuje žádné horní věkové omezení. U lidí starších 50 let věku častěji volíme nelaserové formy zákroku, protože bývají v této věkové skupině účinnější a umožnují odstranit potřebu brýlí na čtení. V řadě případů jsme ale schopni padesátníkům a starším pomoci i laserovým zákrokem.
Samozřejmě. V dnešní době najdeme vhodné řešení pro každého, kdo se chce zbavit brýlí. A je jedno jestli je Vám 20 a nebo 60. Ve Vašem věku bude pravděpodobně nejvhodnější metoda Prelex. Tj. náhradu Vaší přirozené čočky čočkou umělou (multifokální), do které zakalkujeme Vaší dioptrickou vadu. Při použití této čočky byste nepotřeboval brýle ani na čtení.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
Naše internetové projekty a obchody:
www.ocniklinikapce.cz
www.ocni-centrum.eu
www.prodejcocek.cz
www.cocka-kontaktni.cz
www.prodej-cocek.cz
www.ophtha-trade.cz
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: korda@ocni-centrum.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den.
Bude mi 50sát a vidím,že již tak dobře nevidím...
Čtení není to,co ještě před krátkou dobou bylo. Nikde jsem nebyla,ale chtěla bych to řešit bez brýlí. Poradíte mi? Děkuji,HankaK.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,mám brýle na čtení 4 dioptrie.Jaká je možnost a cena zákroku,který by mě brýlí zbavil?Je mi 58let.Děkuji Dana Naumecová Chrudim
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážená paní,
děkuji Vám za dotaz, pokud máte 4 dioptrie na čtení bude nejspíše nejlepším výkonem operace čočky a její náhrada implantátem, který Vám schopnost čtení do blízka vrátí. Objednejte se prosím na vyšetření v našem refrakčním centru na tel 49 583 3336, vše Vám vysvtlíme podle konkrétní situace.
S pozdravem
Dobrý den paní Naumecová,
vhodná refrakční operace pro Vaše oči je implantace speciální nitrooční čočky - multifokální nitrooční čočka- do pouzdra Vaší původní čočky. Multifokální čočka dokáže odstranit i brýlovou korekci jak do dálky, tak do blízka. V případě Vašeho zájmu o operaci se můžete objednat na předoperační vyšetření na naší kliniku.
S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 6
dobrý den.Mému synovi na běžné 7leté prohlídce dětská mudr zjistila že nevidí na jedno oko.Poslala nás do očního centra v Chrudimi kde zjistili,že opravdu na oko nevidí.cituji..OPL : zevně klidné,bulbus klidný,rohovka transparent.,intaktní,PK čirá,přim.hluboká,duhovka klidná,pupila volná.čočka čirá.
F OPL papila ohraničená v úrovni, růžová,CK klidná,sítnice do periferie leží,na cévách přiměřeně věku.
DG: Anisometropia
Myopia modica oc.l.dx
Hypermetropia levis oc.l.sin.
Amblyopia oc.l.dx.incip.
Zkoušena korekce na OP,korekce nelepší.
S tímto jsme se objednali do Hr.Král. na dětskou oční ambulanci ale bohužel je tam čekací lhuta čměsíce mají pořád plno a jdeme tam až koncem května.Jsem z toho hodně špatná,nikdo žádnou oční vadu v rodině nemá.Mám 3děti a jedině tento 7letý syn má takovéto potíže.Nikdy si na nic nestěžoval a mudr byla na dětské prohlídce v šoku,že nevidí na oko,přikládali jsme to k tomu,že je hyperaktivní a nesoustředí se.Bohuže tomu tak není.
Prosím Vás pane doktore mohl by jste mi napsat o jakou vadu se jedná nebo co bylo zjištěno,jestli syn nebude na oko vidět nebo zda se to dá nějak vyřešit?Myslela jsem ,že dostaneme brýle a zlepší se nám to ale když nám nepomohli tak jsem v šoku.
Velice Vám díky za moji dlouhou otázku a přejí Vám příjemný den.Jana, Chrudim