Laserový vs. nelaserový zákrok

(Diskuze k tématu Laserové operace očí)

Laserový vs. nelaserový zákrok

Je pro mne lepší laserový nebo nelaserový zákrok?

14.11.2011 16:24

Probíhá odesílání formuláře

RE: Laserový vs. nelaserový zákrok

Pro oči s vadou -0,25 až cca -10 dioptrií a pro oči od +0,5 do cca +5,0 dioptrií většinou volíme laserový zákrok. Pro oči s vadou nad -10 dioptrií (krátkozrakost) či nad +5 (dalekozrakost) dioptrií většinou dáváme přednost nelaserovému zákroku pomocí nitrooční kontaktní čočky či výměně refrakční čočky.

15.11.2011 09:16

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

80. letý můj otec má doporučení na odstranění šedého zákalu. Může sivybrat zda laserový nebo nelaserový zákrok. Je laserový zákrok placená služba (kolik kč?) a je méně náročný?

Děkuji za odpověď.

Kučerová D.

4.3.2012 13:44

Dobrý den,
naše klinika Vám jako jediná v ČR může nabídnout již prvnítýden v dubnu tohoto roku operaci femtosekundovým laserem LensSx.Tento laser vykoná všechny rizikové kroky operace sám, bez použití skalpelu a je pro oko 10x bezpečnější naž klasická operace katarakty.
Cena odpovídá vyjímečnosti zákroku, doplácí se 24 tisíc za jedno oko.
Chcete-li se objednat na předoperační vyšetření či se dozvědět více, můžete na tel.223 009 068 nebo na www.duovize.cz, Oční klinika DuoVize.
S pozdravem

5.3.2012 09:21

Chtěl bych se zeptat kolik by stála operace obou očí multifokální čočky.

5.3.2012 09:50

Dobrý den,
záleží na typu čočky a operace-základní výměna nitrooční čočky za multifokální čočku Restor od americké firmy Alcon vyjde na 29 tisíc za jedno oko, v kombinaci s provedením operace nadstandardním femtosekundovým laserem za 39 tisíc za jedno oko. Více na stránkách www.duovize.cz nebo na tel. 223 009 068
Zdravím

5.3.2012 10:49

Vážený pane,
děkuji za dotaz, pokud se jedná o refrakční zákrok pak je cena okolo 25 000 Kč podle typu nitrooční čočky, pokud budete mít zájem objednejte se prosím v našem refrakčním centru tel. 49 583 3336.
S pozdravem

5.3.2012 12:08

pane doktore byl jsem asi v roce 1997 u vás na laseru kdy jste mi slíbil laserový zákrok na blízko i daleko že mně zbavíte dioptrií , místo toho jste mi provedl laserem 3x operaci na jedno oko kdy dnes vidím ještě hůře a mimo to ještě s tzv. "duchy" . Když jsem se ptal dr. Freidmanové ( mám dojem , že se tak nějak jmenovala) tak mi řekla ,že se s tím nedá nic dělat.A tím to taky skončilo. nejde mi o těch 12 tis. za zákrok ,ale mrzí mne ,že to takhle dopadlo. Kdybych alespoň tím okem dobře viděl a nemusel nosit brýle. Bsonek Ivo Ostrava

5.3.2012 15:41

Vážený pane Bsonku,
děkuji Vám za dotaz. Před 15 lety jsme řešili Vaší dalekozrakost tehdy dostupnou technologií, více jak 13 let jste zde nebyl. Rád Vás vyšetřím, abych mohl zjistit příčinu vašich současných obtíží a navrhnout jejich případné řešení. Pokud budete mít zájem, objednejte se prosím na tel. č. 49 583 2325.
S pozdravem

6.3.2012 08:00

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
cena operace se odvíjí od toho, zda je operace prováděna z důvodu šedého zákalu, nebo zda se pouze chcete zbavit brýlí.
Ceníky operace naleznete na našich stránkách www.neovize.cz
S pozdravem, MUDr. K. Vodičková, Ph.D.
Oční klinika Neovize, Brno

5.3.2012 16:51

Dobrý den,
pokud je operace indikována z důvodu šedého zákalu, pak je doplatek za multifokální čočku At.lisa od německé firmy Zeiss stanoven u Nás na 18.000,- za oko. Pokud se jedná pouze o refrakční zákrok k odstranění dioptrií je cena 28.000,- za oko. V případě zájmu se můžete objednat na bezplatnou konzultaci na naší kliniku...tel.: 464 007 800.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz
--------------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: korda@oftex.cz

5.3.2012 18:56

Dobrý den,
u 80. letého pacienta indikovaný zákrok na nitrooční čočce. Čočku zkalenou šedým zákalem je třeba odstranit a nahradit umělou nitroočních čočkou.
Naprostá většina zákroků je prováděna pomocí ultrazvukového přístroje - fakoemulzifikátoru. Operaci hradí zdravotní pojišťovna, pacient si může připlatit nadstandardní čočku.
V současné době je na jediném pracovišti v Praze - Oční klinice Duovize - laserový přístroj, který je schopen provádět operace na oční čočce. Operace tímto novým přístrojem LensSX není hrazena zdravotní pojišťovnou. Ceník naleznete na stránkách www. duovize.cz.
Děkuji za Váš dotaz a zdravím,
MUDr. K. Vodičková, Ph.D.
Oční klinika Neovize, Brno

5.3.2012 22:12