Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká je nejlepší metoda na odstranění mých -8,00 dioptrií laserovou operací a jestli není moc brzo na operaci jít ve věku 22 let. Děkuji za odpověď.
Léčba krátkozrakosti
(Diskuze k tématu Laserové operace očí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážená paní,
děkuji za dotaz. Ve Vašem věku není brzo na operaci, - 8 dioptrií je již dosti velká vada, která Vás jistě hodně omezuje. Metoda korekce závisí na stavu vašich očí, specielně tloušťce rohovky. Hodnota je pro laser hraniční, někdy je již lepší zvolit nitrooční refrakční čočku. Konkrétní rozhodnutí je na Vás po podrobném vyšetření, kdy Vám řekneme jaké jsou možnosti.
S pozdravem
Dobrý den,
Brzy není, jen musíte zvolit zákrok vhodný pro váš mladý věk a vysoké dioptrie, které budou velmi pravděpodobně dápe růst. Volba zákroku je pro správný výsledek zcela zásadní.
Myslím, že pro vaši vadu a věk bude nejlepším řešením laserový zákrok NeoLASIK nebo NeoLASIK HD (zákroky femtoskundovým laserem VisuMax). Tyto zákroky jsou nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod, což je pro váš velký počet dioptrií důležití. Který z nich je pro vás lepší vám mohu říci až po vyšetření. Cena je 19 a 24 tisíc za jedno oko.
Hlavní výhodou pro vás je, že v ceně těchto zákroků je doživotní záruka - tj. pokud by se vám v budoucnu vada znovu objevila, máte další zákrok zdarma. Pokud je vám 22 let a máte -8 dioptrie je další zhoršování v následujících 5 až 10 letech velmi pravděpodobné – proto bych doporučoval volit zákrok se zárukou.
Pokud se budete chtít objednat na vyšetření, zavolejte na níže uvedená tel. čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.
Děkuji za váš dotaz a zdravím.
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235
615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
Dobrý den,
v případě, že při důkladném předoperačním vyšetření nezjistíme nějaké skryté oční onemocnění, pravděpodobně bych doporučil metodu femtoLASIK, při které můžeme vytvořit tenkou rohovkovou lamelu a bezpečně odstranit Vaši celou dioptrickou vadu. Věk 22 let není žádný problém, úspěšně laserujeme i mladší. V případě, že by se vada do budoucna ještě zhoršila, není problém při zachování dostatečné tloušťky rohovky dioptrie dolaserovat.
Hezký den
MUDr. Jakub Ventruba, Ph.D.
Evropská oční klinika Lexum
Bezručova 22, Brno
Tel. 597 465 600
Mobil. 775 203 457
www.lexum.cz
| Basic member |
Zlín
Počet příspěvků: 42
Dobrý den,
k odstranění Vašich dioptrií bych doporučula lasik pomocí femtosekundového laseru. Myslím, že máte ideální věk k této laserové operaci. Je důležité i předoperační vyšetření, aby se zjistilo, zda všechny Vaše oční parametry jsou v normě. K vyšetření a zaroveň operaci se můžete objednat na tel.č.577 202 202
S pozdravem MUDr.Petra Uhlářová
Oční centrum Gemini, Zlín
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den
je mi teprve 14 a o operaci uvažuji kvůli vojenské škole, Proto by jsem chtěl vědět od kolika let je dostupná a kolik přibližně stojí(může být i rozmezí X Kč - X Kč). Předem děkuji za odpověď.
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážený pane,
nejprve se ujistěte, zda vojenská škola uchazeče po laserové operaci přijímá, vím, že armáda má v tomto směru přísné požadavky.
S pozdravem
P. Rozsíval
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den.Dceři je 14let a má -2 dioptrie.Minulý měsíc byla na očním a p.doktorka řekla,že je na čase začít nosit brýle celý den.Dělá jí to ale veliký problém a já jí nechci kupovat čočky protože je sama mám a vím,co to obnáší.Přemýšlím o laserové operaci,ale strašně se bojím že jí to ještě ublíží a navíc mě tíží finance.Brýle odmítá nosit a říká mi,že bude radši slepá.Jak se mám zachovat a co je nejsprávnější? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
v současné době jsou sice na trhu dostupné laserové zákroky s celoživotní zárukou (tedy při znovuobjevení vady je další odlaserování zdrama), ale vzhledem k jistotě další progrese dioptrické vady bych toto řešení ještě nedoporučoval. Počet bezpečného opakování laserového zákroku není nekonečný. Chápu,že dceři nechcete čočky dovolit, ale momentálně by to bylo nejlepší řešení nastalé situace pro další cca 3-4 roky. Pak už bych volil laserový zákrok s pozdějším dolaserováním případně nově objevené nízké vady.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz
--------------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: korda@oftex.cz
Dobrý den,
v tomto věku by Vaše dcera měla brýle nosit celodenně. Nenošení brýlí může vést kromě astenopických potíží - bolesti hlavy, záněty, apod. i k tzv. oslabení akomodace, ostření do blízka. Možná by bylo dobré se s ní dohodnout na nějakém kompromisu. Přistoupí-li na Vaše podmínky, dá se časem i nošení kontaktních čoček zvážit nebo může, bude-li o to Vaše dcera stát, časem postoupit laserovou operaci očí.
S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, mám jeden takový problém , který mě dost trápí. Je mi 15 let a podal sem si přihlášku na Střední Vojenskou školu v Moravské Třebové. Při testech , které sem dělal cca před 4 měsíci ve Vojenské nemocnici v Olomouci jsem prošel a žádnou vadu očí sem neměl. Ta se objevila až teď , když sem si povšimnul , že se mi zhoršil zrak. Byl sem u očního lékaře a řekl mi , že budu nosit brýle -0,5 a -0,75 dioptrii. To mě dost rozhodilo ačkoli sem doufal , že to muže být jen z únavy očí. Ptal sem se také na čočky , které by byly pro mě asi výhodnější , kdybych se na vojenskou školu dostal. Paní mi řekla , že čočky můžu nosit až po nějakém čase straveném s brýlemi. A tak bych chtěl vědět , po jaké době bych mohl nosit kontaktní čočky ? myslím že moje vada očí není nějak moc veliká , ale přece jenom nevím jestli mě teď vemou ? Děkuji předem za vaše odpovědi.
Dobrý den,
v 15 letech nelze vyloučit, že se oční vada neobjeví v průběhu studia. Pokud s brýlemi (popř. kontaktními čočkama) splňujete požadavky na zrakovou ostrost, pak by tedy podle mě neměla být lehká dioptrická vada překážkou. Ovšem podle stránek školy bude mít konečné rozhodnutí vojenská nemocnice. Kontaktní čočky je možné aplikovat i okamžitě, jestliže je to nezbytné. Ale ve Vašem případě bych doporučil měsíc s trvalým nošením brýlí a pak naaplikovat kontaktní čočky. V případě, že bude korekční pomůcka na překážku, je možné zvažovat laserové odstranění vady i ve Vašem nízkém věku.
Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuju za vaši odpověď. A prosím vás jaké čočky by jste mi doporučil jestliže bych se dostal na Vojenskou školu. Bude tam plavání ruzné sporty , posilovna atd. Tak bych chtěl vědět u čeho všeho bych mohl ty čočky nosit ? nebo jak dlouho ?
Dobrý den,
vhodné jsou silikonhydrogelové kontaktní čočky, jež můžete mít v oku i 16 hodin denně. Ovšem kontrétní čočku je nutné volit podle zakřivení rohovky, stavu slzného filmu atd. Některé ze silikonhydrogelových čoček je možné nosit i v tzv. kontinuálním režimu (máte je v oku 30 dní a 30 nocí), ovšem plavání v nich není možné. Na tuto dobu byste je musel vyndat a pokud by bylo zhoršené vidění handicapem, pak případně zvolit jednodenní čočku, kterou po bazénu vyhodíte.
Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz