Dobrý den,
Rád bych se zeptal na možnosti laserové operace u mé zrakové vady. Mám vrozený nystagmus + slabozrakost s brýlovou korekcí cca 10 dioptrií na každém oku trochu jinak.
Ptal jsem se na operaci svého ošetřujícího očního lékaře, avšak vyslovil několik nejistot okolo operace v mém případě.
1. nystagmus zda-li operaci nevadí
2. laserová operace by mi měla snížit počet dioptrií avšak budu vidět pořád stejně špatně. Např. text na dálku pořád nebudu schopen přečíst akorát budu mít menší počet dioptrií - je tomu opravdu tak? Pak by mi operaci asi moc život neulehčila...
3. je mi 19 let není to málo? na internetu jsou různé informaci tak nevím, doktor mi říkal věk minimálně 21 let
Budu velice rád za jakýkoliv názor. Předem děkuji
Možnost laserové operace
(Diskuze k tématu Laserové operace očí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 267
Vážený pane,
děkuji Vám za dotaz, je vidět, že jste dobře informován. Mátě několik zrakových vad, které laserová operace očí nemůže plně vyřešit. Můžete dosáhnout lepší zrakové ostrosti než nyní s brýlemi, ale nelze očekávat normální zrakovou ostrost. Nystagmus většinou nevadí, dnešní lasery mají tak rychlé sledování oka a reakci na jeho pohyb, že nystagmus není překážkou. Váš věk je dostačující k provedení operace. Je však třeba na základě vyšetření posoudit jakou operaci, nebo kombinací výkonů zvolit k dosažení optimálního možného výsledku.
S pozdravem
Pacienty s nystagmeme běžně operujeme a není v tom problém.
Platí, že laserový zákrok vám nemůže poskytnout lepší vidění než máte dnes s brýlemi - ale bude bez brýlí. Laserová operace vytvoří v tkáni rohovky optickou náhradu brýlí - nic vic, nic mín.
Nystagmus nevadí pokud půjdete na zákrok poslední genrací laserů- osobně doporučuji zákrok femtosekundovým laserem. Věk 19 let není problém.
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235
615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
Dobrý večer pane Černý,
Vaše oční potíže jsou natolik závažné, že vyžadují komplexní
a detailní vyšetření a na základě zhodnocení všech testů
si Vám dovolím navrhnout optimální léčebný postup, který Vám
opravdu pomůže. Pokud máte zájem objednejte se prosím
telefonicky nebo e- mailem na osobní vyšetření a konzultaci u mne:
532 234 334 (336), rautrata@fnbrno.cz
S pozdravem
Prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA
přednosta oční kliniky LF MU a FN Brno
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den
Rád bych věděl, jak dopadl pan Černý. Mám podobný problém. Mám sice asi dvě dioptr. ,ale chci vidět lépe.
Děkuji E.
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 267
Vážený pane,
informaci o tom jak dopadl někdo jiný Vám nemůžeme podat. Pokud se chcete zbavit dioptrií rádi se o Vás postaráme, objednejte se prosím na tel. č. 49 583 3336.
S pozdravem