Dobrý den, mám 5,5 dioptrie krátkozrakost. A chtěla jsem se zeptat, jaká forma operace by pro mě byla nejvhodnější a na kolik by zhruba vyšla. Zároveň bych potřebovala poradit ohledně nových brýlí. Nechala jsem si u optika udělat nové brýle - ty samé diptrie, co jsem měla předtím a přesto přes ně vidím špatně. ne, že bych třeba špatně rozeznala nápisy, to čtu dobře, ale všechny rovné povrchy vidím zakulacené - např. dveře, které jsou normálně rovné, tak vidím jakoby byly ve tvaru oblouku. Nové brýle mam na sobě už 7 hodin a pořád vidím takhle špatně. Je to normální? Se starými brýlemi se mi tohle nestávalo. Je to chyba mých očí nebo je to chyba optika? Děkuji předem za radu.
Operace krátkozrakosti
(Diskuze k tématu Laserové operace očí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 267
Vážená paní,
děkuji za dotaz. Je obvyklé, že si člověk na nové brýle musí zvyknout, ale pokud potíže přetrvávají pak je dobře je zkontrolovat v optice, zda jsou správně vyrobené. Při krátkozrakosti - 5,5 D je obvykle nejlepší operací tzv. LASIK, po kterém jsou nejmenší obtíže a nejrychlejší úprava zrakových funkcí.V našem klinickém centru tato operace stojí 17 000 K4 za jedno oko. Pokud budete mít zájem rádi se o Vás postaráme, objednejte se prosím na tel. 49 583 3336.
S pozdravem
Dobrý den, tyto obtíže jsou dány tím, že periferní část skel láme více než centrální část. To se projevuje zejmén u obrouček se sklem o větším průměru. Asi si na to zvyknete - pokud ne zvolte brýle s menším průměrem skel. Samozřejmen, že ideálním ředšením je moderní zákrok femtosekundovým laserem Visumax (tj laserový zákrok NeoLASIK nebo NeoLASIK HD. Tyto dva zákroky jsou nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod. Většina lidí je schopna již večer v den zákroku sledovat televizi a pracovat s počítačem.
Hlavní výhodou je pro vás skutečnost, že v ceně těchto zákroků je zahrnuta doživotní záruka - tj. pokud by se vám v budoucnu vada znovu objevila, máte další zákrok zdarma. Který z těchto dvou zákroků bude pro vás vhodnější lze říci až po vyšetření vašich očí. Cena je 19 a 24 tisíc za jedno oko.
Pokud se budete chtít objednat na vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená tel. čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235
615 00 Brno-Židenice
Telefon: +420 517 070 700, +420 517 070 707
Mobil: +420 775 858 700
Fax: +420 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
Dobrý den,
v centru skel by měl být obraz nedeformovaný, v případě, že se Vám deformuje, nechte brýle přezkoušet v optice. Může se jednat o decentraci skel nebo se může jednat o jiný typ skel, než na jaká jste byla zvyklá (index lomu, sférická / asférická skla apod.). Co se týče Vaší krátkozrakosti, doporučuji laserovou operaci LASIK. Ceny se pohybují od 15 do 26 tisíc dle typu zákroku, použití femtosekundového laseru či doživotní záruky laserové péče. V případě zájmu o operaci se můžete objednat na společné lince pro všechny kliniky Lexum 810 800 009.
S pozdravem
MUDr. Jakub Ventruba, Ph.D.
Evropská oční klinika Lexum
Bezručova 22, Brno
597 465 600
www.lexum.cz
![]() | Basic member |
Zlín
Počet příspěvků: 48
Dobrý den Lucie,
z Vašim typem refrakční vady bych doporučovala odstranění dioptrií laserem metodou femtosekundovým laserem (pokud jsou Vaše ostatní rohovkové parametry v pořádku), cena operace za 1 oko je 20 000,- Kč.
Ohledně nevyhovujících brýlí Vám bohužel přes internet poradit nemohu (nelze zkontrolovat dioptrie, zasazení skel do obrub, atd), bylo by lepší si je nechat zkontrolovat v optice nebo podstoupit laserovou operaci již teď a s podobnými potížemi již se netrápit.
S pozdravem MUDr.Petra Uhlářová
Oční centrum Gemini, tel.č.577 202 202
Dobrý večer paní Lucie,
Vaše oční potíže jsou natolik závažné, že vyžadují komplexní
a detailní vyšetření a na základě zhodnocení všech testů
si Vám dovolím navrhnout optimální léčebný postup, který Vám
opravdu pomůže. Pokud máte zájem objednejte se prosím
telefonicky nebo e- mailem na osobní vyšetření a konzultaci u mne:
532 234 334 (336), rautrata@fnbrno.cz
S pozdravem
Prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA
přednosta oční kliniky LF MU a FN Brno