Snížení dioptrií při tupozrakosti

(Diskuze k tématu Laserové operace očí)

Snížení dioptrií při tupozrakosti

Dobrý den. Moje dioptrie jsou následující:
Do dálky- pravé oko 3,5
levé oko 5,0
Na blízko- pravé oko 6,5
levé oko 8,0
K tomu ještě trpím tupozrakostí a šilhám na levé oko. Zajímá mě, zda je v mém případě možné po laserové operaci očí znatelně snížit dioptrie, či dokonce přestat nosit brýle(i když si myslím,že v tom případě budu stále šilhat a to bue asi vypadat zvláštně) . Je mi 16 let. Předem děkuji za Vaše odpovědi.

S pozdravem O. Nejedlý

2.2.2012 09:39

Probíhá odesílání formuláře

RE: Snížení dioptrií při tupozrakosti

Vážený pane,
laserové refrakční operace dokáží spolehlivě odstranit brýle do +5,0 dpt. Nedokáží ostranit šilhání ani tupozrakost. Vzhledem k Vaši kombinované vadě bych doporučila nejdříve absolvovat komplexní oční vyšetření, které i podle podčtu dioptrií v tzv. cykloplegii ukáže, zda a jaká refrakční operace by pro Vaše oči byla vhodná.
S pozdravem
MUDr. Jana Mikšovská

2.2.2012 10:41

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den pane Nejedlý,
Vaše dioptrie nejspíše půjdou odstranit laserem, nicméně tupozrakost ve vašem věku již nelze odstranit. Vzhledem k šilhání bude nutné před event. refrakční operací pečlivé vyšetření vaších očí. Dále lze zvážit i operační korekci šilhání.

S pozdravem

2.2.2012 16:16

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám levé oko 4,5+ pravé 4,0 + Tupozrakost dala b se odstranit část dioptrií?Dají se operovat obě oči při jednom zákroku a jak dlouho probíhá pooperační léčba (za jak dlouho bych mohl jezdit na motorce)Na jakou kliniku se obrátit kde tento zákrok prováději a pokud lze odhadnout cenu zákroku . Děkuji s pozdravem Horáček

2.2.2012 16:47

Dobrý den pane Horáček,
odstranit dioptrie je možné zcela, samozřejmě podle tloušťky rohovky. U tupozrakého oka je možné vylepšit vidění, do jaké míry závisí na stupni tupozrakosti a výsledcích předoperačního vyšetření. při laserových zákrocích se operují obě oči najednou a doba rekonvalescence závisí na zvolené metodě zákroku (lasik, lasek, prk,..). U typů lasik a lasek je v naprosté většině případů do 7 dnů vidění optimální. Podle metody se různí i ceny - pohybují se od cca 15.000,- do 30.000,- za oko.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz

2.2.2012 19:41

Dobrý den,
Vámi uvedené dioptrie lze odstranit laserovou refrakční operací. Tyto operace se provádí na obou očích současně. Nedokážíovšem odstranit tupozrakost. Po operaci lze jezdit na motorce. Ceny operací se liší mezi jednotlivými klinikami. V případě zájmu o operaci je možné se objednat k předoperačnímu vyšetření na naše pracoviště.
S pozdravem
MUDr. Jana Mikšovská

6.2.2012 10:30

Dobrý den pane Nejedlý,
počet dioptrií je už hraniční pro bezpečné odstranění laserem. Alternativou je implantace nitrooční fakické čočky. Vzhledem k Vašemu věku mají oči ještě vyšší dioptrickou vadu, než kterou máte v brýlích, protože zbytek vady zatím kompenzujete akomodací. Do jaké míry se vylepší obraz tupozrakého oka je možné zodpovědět až po kompexním vyšetření. Toto vyšetření pak předpoví i stav vašeho akomodativního strabismu po odstranění dioptrií. Bez vyšetření nelze být přesnější.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz

2.2.2012 19:12