Dobrý den. Několik let jsem bez problémů nosila kontaktní čočky, pak se ale začalo objevovat řezání a pálení v očích, dle paní doktorky častý problém u uživatelů čoček – suché oči. Čočky jsem postupně přestala používat úplně, na suché oči dle doporučení aplikovala Visine suché oči. Od vysazení čoček jsou to dva roky, problémem ale trpím ještě i dnes. Není to příliš často, ale přesto je. Jelikož čočky jsem nosila, abych nemusela nosit brýle, současný stav mi příliš nevyhovuje. Pomýšlím proto na laserovou operaci, ale nevím, zda suché oči nejsou překážkou. Mohly by se obtíže operací zlepšit nebo naopak zhoršit? Bylo by možné podstoupit nějaké komplexní vyšetření očí, zda bych byla vhodným adeptem na operaci? Děkuji mnohokrát a přeji hezký den. Lucie
Laserová operace a suché oči
(Diskuze k tématu Laserové operace očí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Lucie,
rádi vás vyšetříme a řeknem vám zda je pro vás laserová operace vhodná nebo ne.
U naprosté většiny lidí spocitem suchých očí není problém laserovou operaci provést. Pouze u lidí se zcela suchým okem (takových je ale málo a vy to asi nebudete - znamenalo by to trvalý pocit podrážděných očí, červené oči a poruchy vidění) se laserová operace nedoporučuje.
Pokud se budete chtít objednat na předoperační vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená čísla. . Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.
Děkuji za váš dotaz a zdravím.
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz