Odstranění dioptrií při tupozrakosti

(Diskuze k tématu Laserové operace očí)

Odstranění dioptrií při tupozrakosti

Dobrý den, mám dotaz, zda je možné odstranit dioprie i v případě, že na jednom oku je tupozrakost, na druhém nikoli. Lze to řešit? Děkuji.

7.6.2010 16:47

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Odstranění dioptrií při tupozrakosti / 7.6.2010 16:47

Dobrý den
Je to možné ale je nutno použít moderní laserový zákrok typu NeoLASIK nebo NeoLASIK HD. Tyto dva zákroky jsou nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod.
Hlavní výhodou je pro vás skutečnost, že v ceně těchto zákroků je zahrnuta doživotní záruka - tj. pokud by se vám v budoucnu vada znovu objevila, máte další zákrok zdarma. Který z těchto dvou zákroků bude pro vás vhodnější lze říci až po vyšetření vašich očí. Cena je 19 a 24 tisíc za jedno oko.
Pokud se budete chtít objednat na vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená tel. čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.

Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel oční kliniky NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
tel: 517 070 700
www.neovize.cz
email:info@neovize.cz

7.6.2010 19:46

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (2)
RE: Odpověd na Odstranění dioptrií při tupozrakosti / 7.6.2010 16:47

Dobrý den,

takže dioptrie lze odstranit, ale tupozrakost ne.

A je možné s tupozrakostí bojovat jiným způsobem? Např. že by se po laserové operaci nasadila čočka (jen jsem plácnul, vůbec netuším jak se to normálně řeší).

Děkuji.

24.8.2010 11:10

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Odpověd na Odstranění dioptrií při tupozrakosti / 7.6.2010 16:47

A ještě jsem zapomněl - NeoVize je to samé jako DuoVize? Jsem totiž z Prahy a jestli je lepší nechat si to udělat zde, nebo jet do Brna..

24.8.2010 11:11

RE: RE: Odpověd na Odstranění dioptrií při tupozrakosti / 7.6.2010 16:47

Tupozrakost se může odstraněním dioptrií také postupně vylepšit. jde o to, že oko po operaci dostává rovnocenou zrakovou informaci jako oko druhé.
DuoVize je pracoviště, které používá obdobné medicinské postupy jako NeoVize a je také obdobně vybaveno - myslím,že se na nej můžete s důvěrou pbrátit. Sám tam také chodím operovat

29.8.2010 14:57

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: RE: Odpověd na Odstranění dioptrií při tupozrakosti / 7.6.2010 16:47

Zjistil jsem, že kamarád si to nechával dělat u Vás v NeoVizi a byl také tupozraký... Levé oko má samozřejmě tupozraké a pravé jakoby centrální, ale normálně vidí.

Nevěděl jsem o tom tolik a šlo mi vlastně o to, že když s brýlemi vidím a mám tupozrakost, jaké to bude bez brýlí po odstranění dioptrií a stále s tupozrakostí... Mělo by to být stejné, ne? Pouze nebudu mít dioptrie a brýle...

29.8.2010 16:28

RE: RE: RE: RE: Odpověd na Odstranění dioptrií při tupozrakosti / 7.6.2010 16:47

Ano je to tak jak popisujete - navaíc ale časem se může i tupozrakost trochu upravit rotože oko dostává dlouhodoovány k rozvoji kvalitní obraz a sítnice i mozek jsou stimulovány. Dříve se věřilo, že to může být jen do 12 let, dnes se ukazuje že určité zlepšení může nastataa i pouději.

31.8.2010 08:02

Vážená paní,
dioptrie lze odstranit bez ohledu na tupozrakost, ale tupozrakost se tím nezmění. Záleží na velikosti tupozrakosti jaký z výkonu budete mít prospěch. Pracoviště, které si vyberete k zákroku Vás jistě bude podrobně informovat.
S pozdravem

8.6.2010 06:22

Dobrý den,
odstranění dioptrií je možné na obou očích, tedy i na oku tupozrakém. Otázkou je, jak veliká tupozrakost je, tedy jak velký by byl prospěch z odstranění dioprií. Obecně se dá říci, že je-li tupozrakost menší a obě oči spolu spolupracují, lze nějaký refrakční zákrok doporučit. Typ zákroku je zvolen až po důkladném předoperačním vyšetření a byl by vybrán ten nejvýhodnější právě dle individuálních parametrů Vaších očí.
S pozdravem
MUDr. Jakub Ventruba, Ph.D.
Evropská oční klinika Lexum
Bezručova 22, Brno
tel. 597 465 600
mobil. 775 203 457
www.lexum.cz

10.6.2010 11:40

Dobrý den,
dioptrie na oku postiženém tupozrakostí odstranit samozřejmě lze. Oko však zůstane nadále tupozraké, je proto vhodné zvážit, jaký přínos pro Vás bude mít operace na postiženém oku. Vyskytují se však případy, kdy i v dospělosti se v horizontu měsíců až let vidění tupozrakého oka částečně zlepšilo.
Nejvhodnější je objednat se k předoperačnímu vyšetření (na naši kliniku na tel.č.577202202) a dle výsledků vašeho vyšetření se osobně na zákroku domluvit s vyšetřujícím lékařem.
S pozdravem MUDr.Petra Uhlářová
Oční centrum Gemini, Zlín

17.6.2010 14:55

RE: Odstranění dioptrií při tupozrakosti

Dobrý den.
Jsem tupozraký na levé oko mám půl drioptrie a cilindr, existuje nějaká větší šance, že operačním zákrokem by se mi mohlo oko spravit, když mám jen půlku? děkuji a zdravím

2.12.2010 21:24

RE: Odstranění dioptrií při tupozrakosti

Dobrý den pane Michale,

Vaše oční potíže jsou natolik závažné, že vyžadují komplexní
a detailní vyšetření a na základě zhodnocení všech testů
si Vám dovolím navrhnout optimální léčebný postup, který Vám
opravdu pomůže. Pokud máte zájem objednejte se prosím
telefonicky nebo e- mailem na osobní vyšetření a konzultaci u mne:
532 234 334 (336), rautrata@fnbrno.cz

S pozdravem

Prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA