Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kdy je vada ustálená? Jsem dalekozaký, vada se mi teď dva roky neměnila, ale předtím během dvou let se zvedla o cca dvě dioptrie, předtím tři roky v klidu, tak nevím. Díky a hezkou neděli. Pavlica
Kdy je vada ustálená?
(Diskuze k tématu Laserové operace očí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den pane Pavlico.
Pokud máte skutečně dalekozrakost (plusové dioptrie) ustálí se vaše vada do dálky až někdy kolem 45. roku a poté se bude již jen zhoršovat do blízka. Ne že by se vám vada skutečně zhoršovala, ale postupně budete méně a méně schopen část vady korigovat zaostřovacím aparátem svého oka.
Pokud ale máte ve skutečnost krátkozrakost (mínusové dioptrie) nelze uplně předpovědet vývoj vady. Zpravidla se zaství někdy kolem 25. roku.
Pokud uvažujete o laserovém zákroku mám pro vás jednu radu: at už máte vadu + nebo minus nejlepším řešením laserový zákrok NeoLASIK nebo NeoLASIK HD. Tyto dva zákroky jsou totiž nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod.
Hlavní výhodou je pro vás skutečnost, že v ceně těchto zákroků je zahrnuta doživotní záruka - tj. pokud by se vám v budoucnu vada znovu objevila, máte další zákrok zdarma. Který z těchto dvou zákroků bude pro vás vhodnější lze říci až po vyšetření vašich očí. Cena je 19 a 24 tisíc za jedno oko.
Pokud se budete chtít objednat na vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená tel. čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice
tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113
e-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz