Dobrý den,
řeším momentální takový problém: je mi 45 let, před 15 lety jsem podstoupila laserovou operaci PRK, -4D na 1 oku, s druhým okem -4D bych chtěla jít nyní. 15 let krásně vidím, ale na blízko v poslední době vidím horší, ale to 2. krátkozraké mi to trochu nahrazuje, ale přesto při dlouhém čtení mě bolí hlava a unavují se obě oči, nepříjemné začíná být i tzv.křížení asi tak 30-40 cm od oka. Na klinice mi dali na výběr výměnu obou čoček - multifokální, anebo LASIK s tím, že na blízko už se to bude jen zhoršovat. Nevím jak se rozhodnout, která varianta je momentálně lepší. Anebo si na přechodnou dobu pořídit brýle a na výměnu čočky jít např. za 5-10 let, kdy budou dokonalejší. Děkuji velice moc za Vaše nazory a odpovědi.
Laser nebo nová čočka?
(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASIK)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Marcelo
Myslím, že pro váš stav po PRK, vaše dioptrie a váš věk 45 let bude nejlepší nelaserová metoda PRELEX. Umožňuje získat vidění do dálky i do blízka bez brýlí. Není pravda nejlacinější – stojí 29000 za oko ale je to nejlepší, co vám může moderní oční lékařství nabídnout. Pokud se chcete dozvědět více, podívejte se na naše stránky – stačí kliknout na tyto odkazy http://www.neovize.cz/cs/prelex-60/ a http://www.neovize.cz/cs/vadi-vam-bryle-na-cteni-49/ . S touto metodou máme mnohaleté a vynikající zkušenosti.
Určitě ale běžte pouze na zařízení vybavené přístrojem PENTACAM. Bez tohto přístroje je velmi obtížné určit u pacientů po PRK nutnou sílu čočky. Kalsické výpočty založené na měření standardním způsobem dávají chybu 1 až 3 dioptrie.
Pokud se přece jen přikolníte k laserovému zákroku pak si myslím,k že je třbe zvoliát moderní zákrok femtosekundovým laserem typu NeoLASIK nebo NeoLASIK HD - klasická LASIK je u stavů po předchozué PRK je méně vhodný. Určitě bych v tom případě doporučoval tzv. monovision - tj jedno oko na nulu, druhé na cca -0,75 dpt
Pokud se budete chtít objednat na předoperační vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání.
Děkuji za váš dotaz a zdravím.
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235
615 00 Brno-Židenice
Telefon: +420 517 070 700, +420 517 070 707
Mobil: +420 775 858 700
Fax: +420 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
![]() | Basic member |
Zlín
Počet příspěvků: 48
Dobrý den,
volila bych nejspíše metodu PRELEX - odstranění čočky vrozené a implantaci multifokální čočky umělé (cena za oko na našem pracovišti je 20000,- Kč). Je možno vady řešit i lasikem, ale vada bude stárnutím progredovat, navíc se musíte rozhodnout, zda chcete aby Vaše oko vidělo bez brýlí na čtení nebo do dálky, popřípadě zvolit kombinaci vidění jedním okem do dálky, druhým na čtení - tzv. monovision. Vložení multifoklní čočky přináší u některých pacientů při umělém osvětlení sice vedlejší světelné efekty (halo, glare), ale pacienti nepotřebují brýle do dálky ani na čtení po zbytek života. Při výběru operační metody záleží krom typu dioptrií i na povaze člověka. Proto ke konečnému rozhodnutí je vhodné Vás vyšetřit osobně.
S pozdravem MUDr.Petra Uhlářová
Oční centrum Gemini
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 267
Vážená paní,
je dobře, že Vám laserový zákrok na tak dlouhou dobu pomohl. Nejlepší bude ještě nějaký čas počkat s další operací, až budou Vaše obtíže větší a čočky dokonalejší.
U pacientů po laserových zákrocích není přesnost výpočtu potřebné čočky tak dokonalá ani při použití Pentacamu. Pravděpodobně i možnost dalšího doladění výsledku laserem bude u Vás omezena.
Před operací bude potřeba pečlivě zvážit Vaše požadvaky s ohledem na Vaše pracovní zapojení.
S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Děkuji za Vaše odpovědi, které jsou pro mě opravdu moc významné. Je to velké rozhodnutí vždyť zrak je snad nejdůležitější orgán. Rozhodla jsem se, že ještě nějaký rok počkám až budou čočky dokonalejší a zrak se mi nějak razantně zhorší. Takže na přechodnou dobu mé problémy vyřeší brýle.
Ještě jednou moc děkuji a přeji hodně pracovních úspěchů.