Dobrý den.
Můj dotaz se týká laserové operace očí. Je mi 42 let a nosím v současnosti kontaktní čočky pro vidění na dálku. Mám dioptrie 3 a 3,5 ovšem při posledním vyšetření, mi chtěli dioptrie zvýšit, což jsem odmítla. V poslední době cítím velikou únavu očí z kontaktních čoček, po celodenním nošení mi připadá, že mám oči málo vlhčené a čočky suché. Chci se zeptat, zda je pro mne, v mém věku a za současného stavu laserova operace vhodná.
Děkuji.
Míla
Laserová operace krátkozrakosti ve 42 letech
(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASIK)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 267
Vážená paní,
děkuji za dotaz, operace je jistě možná, ale je potřeba nejprve provést podrobné vyšetření a vše s Vámi domluvit s ohledem na vaše potřeby. Objednejte se prosím v našem laserovém centru na tel. 49 583 3336, rádi se o Vás postaráme.
S pozdravem
P. Rozsíval
![]() | Basic member |
Zlín
Počet příspěvků: 48
Dobrý den Mílo,
potřebovala bych vědět, zda máte dioptrie \"plus\" či \"minus\". Pokud máte +3,0 a +3,5 doporučuji ve vašem věku už řešení dioptrií výměnou Vaší nitrooční čočky za multifokální. Pokud máte \"minus\" dioptrie, je zde na zvážení zda dioptrie odstranit výměnou čočky či laserem - femtosekundový lasik. Oběoperace trvají do 30 minut na obě oči. Únava z kontaktních čoček dříve čipozději postihne většinu pacientů. Někdo do tohoto stavu dojde už po 5-tiletech, někdo až za 15 či 20 let. Byl to i můj případ - čočky jsem vydržela nosit 10 let (poslední rok s velkými obtížemi). Po odstranění dioptrií laserem se mé potíže výrazně zmírnily. Konkrétně k vašemu případu by bylo vhodné objednat se předoperačnímu vyšetření na tel.č.577 202 202 a vše osobně konzultovat s našim lékařem.
S pozdravem MUDr.Petra Uhlářová
Oční centrum Gemini
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý večer,
ráda bych věděla, zda je laserová operace očí (odstranění dioptrií)vhodná právě pro mě?
Je mi 35 let, nemám žádné zdravotní problémy co se týče očí ani ničeho dalšího, jsem štíhlá, naprosto zdravá.
Operaci bych zvolila z praktického hlediska - sport, plavání..moje malá dcerka mi neustále brýle shazuje... to jsou všechno hlediska, proč mi vadí obroučky, ikdyž je nosím už hodně dlouho a vlastně jsem si na ně já i moje okolí zvykla.
Mám vadu tzv. astigmatismus, zakřivení rohovky.
Opíšu vám přesně, jak velké mám dioptrie z lékařského receptu:
Pravé oko: sph.dptr - 4,25, cylindr 1,75, osa 180 st.
Levé oko: sph dptr - 4,5, cylindr 1,75, osa 0 st.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den Kitty,
vaše vad je nejspíše velmi dobře řešitelná laserovou operací LASIK, se kterou máme výborné zkušenosti. Je však nutné, aby jsme Vaše oči před zákrokem podrobně vyšetřili, zákrok i pooperační léčbu Vám vysvětlili.
Pokud máte zájem, můžete se na nás obrátit na tel.:224505161-4.
S přáním hezkého dne
MUDr. Sylva Procházková
Refrakční Centrum Praha s.r.o.
![]() | Basic member |
Zlín
Počet příspěvků: 48
Dobrý den,
z Vaší zprávy je patrné, že by nemělo nic bránit tomu, aby se laserové operace provedla. K tomu, abychom to mohli potvrdit na 100% je ještě nutné předoperační vyšetření na naší klinice - to lze spojit přímo i s operací samotnou - oboje by jste podstoupila v jeden den. Ničení brýlí dětmi je u maminek častým důvodem (a poslední kapkou) k tomuto rozhodnutí-mluvím z vlastní zkušenosti. V případě zájmu operace na naší klinice(Zlín,Praha, Brno)je možné se objednat k vyšetření i operaci na tel.č.577 202 202.
S přáním hezkého léta MUDr.Petra Uhlářová
Oční klinika Gemini, Zlín
Laserová operace ve Vašem případě je možná, pacienti Vašeho typu nás vyhledávají často. Dosud byli spokojeni s kontaktními čočkami, nicméně se u nich resp. u Vás vytvořila nesnášenlivost k jejich užívání. Váš věk je však počátkem období, kdy Vás brzy začne opouštět akomodace Vaší vlastní čočky. To se pak projeví nutností užívání brýlí na čtení. Z toho tedy plyne, že vyšetřující lékař Vám toto musí bedlivě vysvětlit před případným refrakčním zákrokem. Podrobné vyšetření a vysvětlení Vaší problematiky Vám mohu zaručit v našem refrakčním centru.
Pokud máte zájem, můžete se objednat na našem telefonním čísle:224505161-4
S pozdravem
MUDr. Sylva Procházková
Refrakční Centrum Praha