Dobry den. Nemam moc dioptrii, ale bryle nosim pres patnact let (poslednich cca 8 let cocky) a nejsem schopny bez nich fungovat. A kdyz je moznost, jak se jich zbavit tak bych ji rad vyuzil. Vadu uz mam ustalenou, na obou ocich -2d. Aktivne sportuju (brusle, hokej, kolo, volejbal, plavani) a nasel jsem si informaci, ze u sportovcu je lepsi zakrok lasik. Byla by to dobra volba? Je mi 33. Jeste dotaz, jsem pracovne dlouhodobe v zahranici. Je mozne vysetreni pred operaci a operaci zvladnout v jeden termin? A jak dlouho po operaci je mozne do letadla? Diky.
Lasik u sportovce
(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASIK)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den.
Myslím, že vzhledem k aktivitám a pobytu v zahraniční bude pro vaši vadu -2 dpt a věk 33 let nejlepším řešením laserový zákrok NeoLASIK nebo NeoLASIK HD. Tyto zákroky jsou nejšetrnější a nejstabilnější z dostupných metod.
Hlavní výhodou je, pro vás skutečnost, že v ceně těchto zákroků je zahrnuta doživotní záruka - tj. pokud by se vám v budoucnu vada znovu objevila, máte další zákrok zdarma. Pokud je vám 33 let a máte -2d dioptrie, je další zhoršování v následujících 5 až 10 letech možné – proto bych doporučoval volit zákrok se zárukou. Který z těchto dvou zákroků je pro vás vhodnější lze říci až po vyšetření vašich očí. Cena je 19 a 24 tisíc za jedno oko.
Vyšetření i zákrok v jeden den obvykle neděláme ale ve vyjímečných případech je to možné. Počítejte ,že kontrola je 1. den po zákroku a pak 5. až 7 den po zákroku - tj. minimálně týden je potřeba být v ČR. Pak můžete odletět. Let letadlem není v principou problém i v den zákroku, ale rádi bychov vás 1. a 5 nebo 7. den po operaci viděli abychom vás mochli "pustit" do světa s tím, že je všechno v pořádku.
Pokud se budete chtít objednat na vyšetření, zavolejte prosím na níže uvedená tel. čísla. Sekretářky vás budou informovat o aktuálních termínech na objednání. Rekněte jim, že jste semnou domluvený, že vás mají opbjednat na vyšetření i zákrok v jeden den.
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz