Rozdíl v názorech lékařů

(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASIK)

Rozdíl v názorech lékařů

Dobrý den. Jsem krátkozraký (na jednom oku 4, na druhém 3,5 dioptrie) a chtěl bych laserovou operaci. Je to podle mě velký zásah do oka (a i hodně peněz), tak jsem navštívil dvě různé kliniky na konzultaci, abych měl srovnání. A tady je problém. Na jedné mi řekli, že zákrok je možný, navržena operace Lasik. Na druhé naopak operaci nedoporučili s ohledem na sílu rohovky. Tak jsem z toho nyní zaskočený, nevím čemu mám věřit. Jak je možné, že každý z doktorů došel k jinému závěru? Jak se rozhodnout, když každý radí něco jiného? Děkuji, pokud odpovíte. J.Adamíra

12.8.2009 09:30

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Rozdíl v názorech lékařů / 12.8.2009 9:30

Dobrý den
Možné to je. Hlavním důvodem může být, že není LASIK jakoi LASIK. Záleží na tom jaký se používá laser a jaký se vytváří lamela rohovky.
Pokud máte tenkou rohovku důrazně vám doporučuji nepodstupovat klasický LASIK ale pouze zákrok typu NeoLASIK femtosekundovým laserem. Femtosekudnový laser výrazně šetří rohovkovou tkán a tudíž je bezpečný i u tenkých rohovek. Navíc v ceně zákroku NeoLASIK je doživotní záruku. Tj. pokud by se vám v budoucnu dioptrie znovu objevily máte další záekok zdarma
Více informací najdete na našich stránkách www.neovize.cz
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice

tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113
e-mail: info@neovize.cz