Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat,kdy je laserová operace nevhodná?
Je mi 29 let a brýle nosím už od pěti let a 3x jsem byla na operaci se šilhavostí,které mi dodnes zůstalo. Na jednom oku mám 7dioptrií a na druhém 5. Po porudu dcerky se mi každé oko zhoršilo asi o 1,5 dioptrie. Chtěli bychom s manželem druhé dítě,ale četla jsem,že je operace nevhodná v těhotenství a při kojení. Je to pravda? A taky bych chtěla podotknout,že mám diabetes 1.stupně. Bude se tím pádem oko hůře hojit?
Děkuji za odpověď,Simona
Kdy je Lasik nevhodný?
(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASIK)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 268
Vážená paní,
děkuji Vám za dotaz, na který nelze přesně pro jeho složitost odpovědět. Opakovaná operace šilhání znamená riziko pro vnímání oběma očima, je třeba jej vyšetřit a podle toho se rozhodnout. Pokud máte dalekozrakost = + dioptrie, pak tato vada již není v tomto rozsahu pro laserovou operaci vhodná. Pokud se jedná o krátkozrakost = - dioptrie, pak je pro operaci přístupnější. V době těhotenství a kojení se laserové operace rohovky nedoporučují, pro horší výsledky. Kompenzovaný diabetes 1. stupně není zásadním důvodem proč operaci nedělat. Rozhodně je třeba Vás podrobně vyšetřit a domluvit se s Vámi. Pokud budete chtít, objednejete se prosím na tel. č. 49 583 3336.
S pozdravem