Kdy je Lasik nevhodný?

(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASIK)

Kdy je Lasik nevhodný?

Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat,kdy je laserová operace nevhodná?
Je mi 29 let a brýle nosím už od pěti let a 3x jsem byla na operaci se šilhavostí,které mi dodnes zůstalo. Na jednom oku mám 7dioptrií a na druhém 5. Po porudu dcerky se mi každé oko zhoršilo asi o 1,5 dioptrie. Chtěli bychom s manželem druhé dítě,ale četla jsem,že je operace nevhodná v těhotenství a při kojení. Je to pravda? A taky bych chtěla podotknout,že mám diabetes 1.stupně. Bude se tím pádem oko hůře hojit?
Děkuji za odpověď,Simona

31.1.2010 22:26

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Kdy je Lasik nevhodný? / 31.1.2010 22:26

Vážená paní,
děkuji Vám za dotaz, na který nelze přesně pro jeho složitost odpovědět. Opakovaná operace šilhání znamená riziko pro vnímání oběma očima, je třeba jej vyšetřit a podle toho se rozhodnout. Pokud máte dalekozrakost = + dioptrie, pak tato vada již není v tomto rozsahu pro laserovou operaci vhodná. Pokud se jedná o krátkozrakost = - dioptrie, pak je pro operaci přístupnější. V době těhotenství a kojení se laserové operace rohovky nedoporučují, pro horší výsledky. Kompenzovaný diabetes 1. stupně není zásadním důvodem proč operaci nedělat. Rozhodně je třeba Vás podrobně vyšetřit a domluvit se s Vámi. Pokud budete chtít, objednejete se prosím na tel. č. 49 583 3336.
S pozdravem

2.2.2010 06:42

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)