Dobrý den, prosím o názor a radu. Je mi 37, byla jsem operována před 3,5 lety, operace Lasik. Brýle jsem měla 8 a 9 dioptrií, po operaci mi 0 vydržela asi rok, pak se to pomalu začalo zhoršovat. Nyní jsem na 2 dioptriích na každém oku. I tak je to skvělé a zákroku nelituju. Jen bych chtěla vědět, jestli se dá podle dosavadního vývoje usuzovat, jak rychle se to bude zhoršovat dál? Můžu se někdy dostat na původní dioptrie před operací? Po operaci jsem neměla vůbec žádné potíže.Nyní ale pozoruji zhoršení, v noci prostě pořádně nevidím, špatně se mi odhaduje vzdálenost, oslňují mě lampy i auta jedoucí proti. Jediné co pomáhá je hodně dioptrií, mám na řízení v noci do auta brýle (4d). Nedá se něco udělat pro zlepšení nočního vidění? Děkuji za váš čas. Alena
Noční vidění po Lasiku
(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASIK)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Aleno
Odhadnout další vývoj je nemožné - pokud je vám 37 měla jste 9 dioptirí a dioptrie narůstají je velmi pravděpodobné, že porostou o dál - ale je to jen předpoklad, který nemusí platit. Obtížné noční vidění je určitě způsobené dioptrickou vadou. Za dobrého světly, kdy je užší zornička, působí zornička jako filtr, který omezuje vliv nezaostřených paprsků, při široké zornici se vada naplno uplatní a navíc se přidává tzv asfericita oční čočky ( říká se tomu noční krátkozrakost). Teoreticky je možné stav upravit kapáním kapek na zůžení zorničky - v praxi to moc nefunguje a má to řadu problému. Doporučuji doplnkový zákrk a odstranění zbytku - pokud jste skutečně prodělala LASIK neměl by to být problém a potíže ustanou. Pokud budete mít zájem rádi zákrok provedeme.
Děkuji za dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice
tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113
e-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz