Glaukom a lék na prostatu

(Diskuze k tématu Léčba glaukomu - zeleného zákalu)

Glaukom a lék na prostatu

Dobrý den,
léčím se na glaukom, užívám kapky Xalaten a Combigan. Zároveň mi urolog předepsal na prostatu lék Vesicare s tím, že ho mám začít užívat až po konzultaci s očním lékařem. Moje lékařka mi sdělila, že v tom není problém a mohu Vesicare užívat. V příbalovém letáku se ale píše:
2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete Vesicare užívat

Kdy nesmíte Vesicare užívat:

Neužívejte Vesicare pokud máte problémy s hromaděním moče v měchýři kvůli obtížnému vyprazdňování (retence moče), pokud trpíte závažným onemocněním zažívacího traktu, včetně zvláštní střevní choroby, při které dochází k akutnímu rozšíření střeva (toxické megacolon), pokud trpíte poruchou nervově svalových funkcí (myasthenia gravis) nebo pokud trpíte vysokým nitroočním tlakem s postupnou ztrátou vidění (glaukom).

Chci se tedy zeptat a poradit, jak to tedy je a jestli mám Vesicare začít užívat nebo raději ne. Děkuji mockrát za informaci.
Štěpán Studecký

13.10.2010 10:52

Probíhá odesílání formuláře

RE: Glaukom a lék na prostatu

Léčím se 15 let s glaukomem- otevřený úhel. Hned na začátku byly obě oči úspěšně odoperovány ,chodím na pravidelné kontroly ,nitrooční tlak se pohybuje mezi 12 - 15 tory. Zhruba od počátku kapu do očí Xalatan. Až do nedávna jsem neměla žádné potíže a viděla jsem velmi dobře,oběma očima jsemvždy přečetla poslední řádek a neměla žádné potíže. Poslední době,zhruba půl roku mě silně pálí oči ,lékař říká že je to suché oko a doporučuje kapat umělé slzy s tím ať si nějaké vyzkouším. Zkoušela jsem jich mnoho a celkem to moc nepomáhá. Problémy jsou hlavně u počítače .Rovněž říkal,že Xalatan,který užívám oči vysouší.Informovala jsem se o jiných kapkách na zel. zákal a byl mi doporučen Lumigan , ale když jsem si přečetla příbalový léták zjistila jsem ,že má podobné negativní účinky. Na úplném začátku léčby mi lékař předepsal Thymoptol, ale dostala jsem po něm astmatický záchvat a lékař konstatoval,že jsem alergická na betablokátory . Můžete mi poradit případně jiný lék -jiné oční kapky.
Je mi 72 let a netrpím žádnou chorobou . Celkový tlak mám 120 - 130 / 80
Děkuji Rambousková

15.1.2011 19:38

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Glaukom a lék na prostatu

Vážená paní Rambousková,
děkuji Vám za Váš dotaz, je vidět, že jste opravdu dobře léčená. V dnešní době je k dispozici celá řada preparátů, že kterých je možno vybírat. Tímto způsobem Vám však žádný nemohu doporučit, to je plně v kompetenci Vašeho ošetřujícího lékaře/lékařky. V některých případech také pomůže ke stabilizaci nitroočního tlaku léčba laserem. Věřím, že Vaši lékaři Vám najdou takový postup, aby jste byla spokojena.
S pozdravem

17.1.2011 06:42

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)