Režim při zeleném zákalu

(Diskuze k tématu Léčba glaukomu - zeleného zákalu)

Režim při zeleném zákalu

Paní doktorka mně řekla, že je nález na hranici a že to musíme sledovat. Já bych se chtěla zeptat, když tam půjdu za 4 měsíce, jestli to můžu sama nějak ovlivnit, pomáhat tomu nebo šetřit? To mám pořád jen čekat, jestli to je horší nebo ne? Děkuji.

26.9.2011 12:27

Probíhá odesílání formuláře

RE: Režim při zeleném zákalu

Dobrý den,
zelený zákal, kvůli kterému Vás paní doktorka chce sledovat, je soubor několika faktorů. Mezi rizikové faktory se řadí - zvýšený nitrooční tlak, věk, rasa, genetická predispozice, oběhové poruchy, diotrické vady, diabetes atd. Jak vidíte, většinu faktorů ovlivnit nemůžete, ale podle posledních studií je vhodné přestat kouřit, i pasivně, a vyvarovat se stresu.
Pokud byste chtěla přesnější zhodnocení Vašeho stavu, tak doporučiji absolvovat vyšetření OCT, popř. HRT nebo GDx, které spočítá vrstvu nervových vláken (ty při zeleném zákalu odumírají). V každém případě se není zatím čeho obávat. I kdyby se diagnóza potvrdila, tak je zachycena včas a tudíž je velká šance, že by se stav stabilizoval správnými kapkami v tomto stádiu.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel

Naše internetové projekty a obchody:
www.ocniklinikapce.cz
www.ocni-centrum.eu
www.prodejcocek.cz
www.cocka-kontaktni.cz
www.prodej-cocek.cz
www.ophtha-trade.cz
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: korda@ocni-centrum.eu

26.9.2011 20:20

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, děkuji za odpověď. Ještě bych se chtěla zeptat jestli by to na nitrožilní tlak nepůsobilo po mozkové operaci? Děkuji.

29.9.2011 16:33

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď a ještě bych se chtěla zeptat na jednu věc, ale nevím jestli přísluší Vám nebo neurochirurgovi. Mohl by mít vliv po mozkové operaci (výduť) na nitooční tlak?
Děkuji Eva Tesařová

29.9.2011 16:37

Dobrý den paní Tesařová,
pokud oprace výďutě proběhla bez komplikací, pak by na vyšší nitrooční tlak neměla mít výrazný vliv. Stav můžete konzultovat s vaším neurologem, ale léčba zůstane i tak v kompetenci oftalmologa.
s pozdravem Dr.Korda

1.10.2011 14:08