Špatné vidění po ICRS

(Diskuze k tématu Léčba keratokonu metodou ICRS - prstence)

Špatné vidění po ICRS

Dobrý den,v lednu jsem letos prodělala operaci CCL, před měsícem ICRS. Nyní vidím dvojitě, rozmazaně, žádné změny k lepšímu bohužel nenastaly. V práci (účetní) mi to spíše uškodilo. Může se stav ještě změnit? Na dokumentech, které jsem před operací podepisovala, bylo uvedeno, že ke změně dochází jíž druhý den po operaci. Dvojitě vidím písmo, od světel mám různé čáry a u spodního víčka vidím jako furt stín nebo mlhu. Děkuji

24.11.2009 14:00

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Špatné vidění po ICRS / 24.11.2009 14:00

Vážená paní,
zpevnění rohovky CCL je někdy kombinováno s ICRS s cílem příznivě ovlivnit zakřivení rohovky a tím i zlepšít vidění. Někdy ale stav rohovky nedovoluje dosáhnout optimálního výsledku a je potřeba posoudit nález a eventuelně prstence vyjmout či přesunout. Poraďte se prosím na pracovišti, kde mají všechna vaše data, jistě nadjou cestu jak Vám v této situaci pomoci.
Jednou z možností je také transplantace rohovky, pokud rohovka vlastní již nemá dobré optické kvality.
S pozdravem

24.11.2009 14:11

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Děkuji za odpověď. Bylo mi řečeno, že mi transplantaci rohovky nechtějí dělat kvůli mému těžkému ekzému, který mám ve veliké míře hlavně v obličeji a na víčkách a kolem očí. Můj zrak mě čím dál více omezuje, doufala jsem, že už konečně dojde k nějaké změně. Ještě by mne zajímalo, zda se znovu hradí, když se kroužky musejí vyjmout či přemístit. Je to pro mne velice vše finančně náročné.Děkuji

24.11.2009 15:25

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)